Tulinen kana-nuudelikeitto & avokadotahna

Kylmien päivien lämmittävä lempeän tulinen kanakeitto tarjotaan pehmeän avokadotahnan kanssa. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Tulinen kana-nuudelikeitto & avokadotahna

Kylmien päivien lämmittävä lempeän tulinen kanakeitto tarjotaan pehmeän avokadotahnan kanssa. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kanakeitto

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 2
cm
pala tuoretta inkivääriä
½
punainen chili
100
g
herkkusieniä
2
keltaista paprikaa
30
g
Eleplantia
400
g
maustamattomia kanafileesuikaleita
1
tl
suolaa
½
dl
keltaista currytahnaa
l
kana- tai kasvislientä
1
tlk
kookosmaitoa
150
g
riisinuudeleita
½
dl
soijakastiketta
½
limen mehu

Avokadotahna

50
g
Eleplantia
1
syöntikypsä avokado
½
limen mehu
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin keitto.
  2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili. Raasta inkivääri. Kuutioi herkkusienet ja paprikat.
  3. Sulata Eleplant kattilassa ja ruskista kanasuikaleet. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Mausta suolalla.
  4. Lisää joukkoon currytahna ja liemi. Hauduta keittoa noin 15 min ja lisää joukkoon kookosmaito ja nuudelit. Mausta keitto soijalla ja limen mehulla.
  5. Valmista avokadotahna.
  6. Sulata Eleplant.
  7. Soseuta avokado ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant.
  8. Mausta limen mehulla ja suolalla.
  9. Tarjoile kanakeitto avokadotahnan kanssa.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset tuotteet kasviperäisiin.