Tulinen kana-nuudelikeitto & avokadotahna

Helppo ja nopea kana-nuudelikeitto yhdistää aasialaisen maustemaailman ja suomalaisen arkiruoan vaivattomuuden. Lempeän tulinen kanakeitto valmistuu kookosmaidolla, joka tuo pehmeyttä ja täyteläistä makua. Keiton mausteet ja lämpö sopivat mainiosti viileisiin päiviin, ja avokadotahna tuo kokonaisuuteen virkistävän säväyksen. Kookoskanakeitto on täydellinen arkiruoka, joka kuitenkin poikkeaa perinteisestä suomalaisesta keitosta. Kokeile myös erilaisilla nuudeleilla, sillä kananuudelikeitto on helposti muokattavissa makusi mukaan!

Tulinen kana-nuudelikeitto & avokadotahna

Helppo ja nopea kana-nuudelikeitto yhdistää aasialaisen maustemaailman ja suomalaisen arkiruoan vaivattomuuden. Lempeän tulinen kanakeitto valmistuu kookosmaidolla, joka tuo pehmeyttä ja täyteläistä makua. Keiton mausteet ja lämpö sopivat mainiosti viileisiin päiviin, ja avokadotahna tuo kokonaisuuteen virkistävän säväyksen. Kookoskanakeitto on täydellinen arkiruoka, joka kuitenkin poikkeaa perinteisestä suomalaisesta keitosta. Kokeile myös erilaisilla nuudeleilla, sillä kananuudelikeitto on helposti muokattavissa makusi mukaan!

4 annosta
30 min
Helppo
Tulinen kana-nuudelikeitto & avokadotahna

Keitto on mainio valinta arkiruoaksi

Keitto on arjen pelastaja, sillä se on helppo valmistaa, täynnä makua ja tarjoaa monipuolisesti vaihtelua. Yksinkertaiset ainesosat voi vain pilkkoa ja lisätä liemeen kiehumaan – vaivatonta ja nopeaa! Keittoa voi tehdä kerralla isomman satsin, ja se on seuraavana päivänä helppo lämmittää uudelleen, kun maut ovat vielä syventyneet. Kookosmaitopohjaisissa ja kanakeitoissa voi vaihdella perunan ja nuudelien välillä, ja

 
 
Annosta

Ainekset

Kanakeitto

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 2
cm
pala tuoretta inkivääriä
0,5
punainen chili
100
g
herkkusieniä
2
keltaista paprikaa
30
g
Eleplantia
400
g
maustamattomia kanafileesuikaleita
1
tl
suolaa
0,5
dl
keltaista currytahnaa
1,5
l
kana- tai kasvislientä
1
tlk
kookosmaitoa
150
g
riisinuudeleita
0,5
dl
soijakastiketta
0,5
limen mehu

Avokadotahna

50
g
Eleplantia
1
syöntikypsä avokado
0,5
limen mehu
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin keitto.
  2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili. Raasta inkivääri. Kuutioi herkkusienet ja paprikat.
  3. Sulata Eleplant kattilassa ja ruskista kanasuikaleet. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Mausta suolalla.
  4. Lisää joukkoon currytahna ja liemi. Hauduta keittoa noin 15 min ja lisää joukkoon kookosmaito ja nuudelit. Mausta keitto soijalla ja limen mehulla.
  5. Valmista avokadotahna.
  6. Sulata Eleplant.
  7. Soseuta avokado ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant.
  8. Mausta limen mehulla ja suolalla.
  9. Tarjoile kanakeitto avokadotahnan kanssa.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset tuotteet kasviperäisiin.