Perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan. Voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Voit hyödyntää taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)
Perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan. Voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Voit hyödyntää taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)
Taikina |
|
500 g
|
jauhoista perunaa
|
1 dl
|
kauramaitoa
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
1
|
kananmuna
|
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 dl
|
vehnäjauhoa rieskojen muotoiluun
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
Kuori perunat ja keitä kypsiksi vedessä. Sulata Eleplant kauramaidon kanssa kattilassa. Soseuta perunat perunasurvimella kauramaidon ja Eleplantin kanssa. Riko kananmunan rakenne rikki ja sekoita perunasoseen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen perunasoseen joukkoon.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Muotoile taikinasta käsin noin 5 mm paksuisia pyöreitä rieskoja. Käytä vehnäjauhoja apuna, jos taikina tarttuu käsiisi. Laita muotoillut rieskat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin ylätasossa 15–18 minuuttia.
Ruskista 50 g Eleplant pannulla. Hiero tuoreiden perunarieskojen pintaan ruskistettua Eleplantia pullasudilla.