Vastuullisuus on yksi Eleplantin ainesosista

Eleplantin tuotantoketju on vastuullinen alusta loppuun. Sen valmistuksessa ei käytetä mitään eläinperäistä ja hiilijalanjälkikin on pieni. Itse asiassa pienempi kuin voilla!

Vastuullisuus on yksi Eleplantin ainesosista

Eleplantin tuotantoketju on vastuullinen alusta loppuun. Sen valmistuksessa ei käytetä mitään eläinperäistä ja hiilijalanjälkikin on pieni. Itse asiassa pienempi kuin voilla!

Eleplantin

Vastuullisuus

Ilmastolle parempi
Pienempi hiilijalanjälki kuin voilla.
Läpinäkyvyys
Vastuullinen ja laadukas läpi koko tuotantoketjun.
Eläinten hyvinvointi
Eleplantin valmistuksessa ei käytetä mitään eläinperäistä.

Vastuullisuus

Pyrimme jatkuvasti kohti YHÄ vastuullisempaa ja avoimempaa toimintaa ja tuotantoa, joka kunnioittaa ihmisiä, ilmastoa, maapalloa ja eläimiä.

Ilmastolle parempi

Eleplantin hiilijalanjälki on yli 50 % pienempi kuin tavallisella voilla.* Ruoantuotannon ympäristövaikutukset ovat korkeimmat tuotantoketjun alkupäässä, eli alkutuotannossa. Kasvipohjaisten tuotteiden hiilijalanjälki on yleensä pienempi kuin eläinperäisten tuotteiden. Yksi syy tähän on se, että kasvirasvoissa käytettävien raaka-aineiden viljelyyn tarvitaan noin 50 % vähemmän viljelyalaa kuin eläinperäisten tuotteiden tuotantoon. *Lähde: Terra Institute

Eleplant liputtaa kiertotalouden puolesta. Bunge Finland valmistaa Suomessa myytävät Eleplant-tuotteet omassa zero waste-tehtaassa Raisiossa. Yhtään jätettä ei päädy tehtaalta kaatopaikalle; sivutuotteena syntyvä aines lajitellaan ja kierrätetään tehtaan ja Bungen omien prosessien mukaisesti. Muovit, metalli, lasi ja SER-jäte lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti yhteistyökumppaniemme kanssa. Muu jäte hyödynnetään energiantuotannossa. Lisäksi tuotannossa syntyvä hukkarasva (esim. tuotehävikki) toimitetaan edelleen hyödynnettäväksi mm. biodieselin raaka-aineena.

Bungen Finlandin tuotanto on hiilineutraalia. Kaikki Raision-tehtaallamme käytetty energia tuotetaan hiilidioksidivapaasti. Haluamme olla vastuullinen toimija ja siksi pyrimme aina mahdollisimman energia- ja resurssitehokkaaseen toimintaan. Tämän lisäksi ympäristöjohtamisjärjestelmämme on sertifioitu ISO 14001 -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

 

Läpinäkyvyys

Meille on tärkeää, että olemme vastuullisia kokonaisvaltaisesti ja läpi koko tuotantoketjun. Haluamme olla varmoja, että käyttämämme raaka-aineet täyttävät laatuvaatimukset, ja että tuotanto on kaikin tavoin luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa. Siksi tuotamme ajantasaista, avointa ja läpinäkyvää tietoa koko toimitusketjustamme. Varmistumme raaka-aineiden vastuullisuudesta sertifioinneilla ja kumppaniohjelmilla sekä toimittajien itsearvioinneilla ja auditoinneilla.

 

Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvointi ruoantuotannossa on meille tärkeä asia. Eleplantin käyttäjänä huolta ei ole – sen valmistuksessa ei käytetä mitään eläinperäistä.