Perunagnoccheja, pinaattia ja salvialla maustettua Eleplantia

Perunagnocchi on italialainen perunasta ja jauhoista valmistettu pastamainen lisuke, joka muistuttaa pieniä, pehmeitä nyyttejä. Kaupasta saa kätevästi tuoreita perunagnoccheja, jotka kypsyvät nopeasti. Perunagnocchit sopivat tarjottavaksi sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti lisäkkeeksi kala- tai liharuokien kanssa. Raastettu parmesaani sopii myös erinomaisesti annokseen. Salvian tilalla voi käyttää muitakin yrttejä, esimerkiksi persiljaa tai timjamia. (sipuliton)

Perunagnoccheja, pinaattia ja salvialla maustettua Eleplantia

Perunagnocchi on italialainen perunasta ja jauhoista valmistettu pastamainen lisuke, joka muistuttaa pieniä, pehmeitä nyyttejä. Kaupasta saa kätevästi tuoreita perunagnoccheja, jotka kypsyvät nopeasti. Perunagnocchit sopivat tarjottavaksi sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti lisäkkeeksi kala- tai liharuokien kanssa. Raastettu parmesaani sopii myös erinomaisesti annokseen. Salvian tilalla voi käyttää muitakin yrttejä, esimerkiksi persiljaa tai timjamia. (sipuliton)

4 annosta
20 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Salviavoi

1
ruukku
salviaa
100
g
Eleplant-pala
100
g
pinaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

500
g
perunagnoccheja

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan, mausta vesi ripauksella suolaa.
  2. Leikkaa salvian lehdet irti varsista saksilla tai veitsellä.
  3. Keitä perunagnoccheja noin 2-3 min suolatussa kiehuvassa vedessä.
  4. Huuhtele gnoccheja hetki siivilässä tai lävikössä juoksevan veden alla, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
  5. Kuumenna Eleplant vaahtoavaksi kasarissa tai paistinpannussa. Lisää joukkoon salvian lehdet ja sekoita niitä vaahtoavassa Eleplantissa noin minuutti.
  6. Lisää tämän jälkeen joukkoon perunagnocchit ja pinaatti, paista noin 2 min.
  7. Siirrä gnocchit tarjoiluastiaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  8. Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.