Lihikset ja kurkkusalaattia

Lihikset ja kurkkusalaattia

6 annosta
2 h 30 min
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina:

3
dl
kauramaitoa
7
g
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
0,5
rkl
sokeria
2
rkl
sulatettua Eleplantia
6,5
dl
vehnäjauhoja + 1 dl kaulimista varten

Lihatäyte

4,5
dl
lihalientä
1,5
dl
risottoriisiä
3
rkl
Eleplantia
275
g
naudan jauhelihaa
2
sipulia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
3
dl
sieniä (esim. kanttarelleja tai herkkusieniä) hienonnettuna
1
rkl
srirachaa
1,5
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
paprikajauhetta

Kurkkusalaatti:

2
suolakurkkua
0,5
sipuli
70
g
kapriksia
10
oksaa
lehtipersiljaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:

ketsuppia
sinappia

Valmistusohje

Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva. Anna hiivan vaikuttaa nesteessä noin 1–2 minuuttia ja lisää joukkoon loput ainekset. Vaivaa taikina yhdeksi isoksi palloksi ja jätä liinalla peitettyyn kulhoon kohoamaan tunniksi.

Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää joukkoon risottoriisi ja keitä kypsäksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle Eleplant sekä jauheliha. Ruskista kypsäksi. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli sekä sienet ja kypsennä noin 4 minuuttia. Siirrä paistos pannulta kulhoon ja mausta lopuilla aineksilla. Laita täyte sivuun odottamaan täyttämistä.

Vaivaa taikinasta palloja, jonka jälkeen kauli taikinasta ohuita pyöreitä levyjä. Laita iso lusikallinen täytettä levyjen päälle ja taita levyjen saumat yhteen. Paina saumat tiiviiksi haarukalla. Uppopaista piirakoita 180-asteisessa öljyssä 3 minuuttia per puoli. Nosta piirakat talouspaperin päälle kuivumaan.

Hienonna suolakurkut, sipuli, kaprikset sekä lehtipersilja ja sekoita. Mausta kurkkusalaatti lopuksi mustapippurilla. Tarjoile lihapiirakat kurkkusalaatin, ketsupin ja sinapin kanssa.