Bataattilaatikko

Bataattilaatikko on herkullinen vaihtoehto joulunpöytään. Bataattisoseen tekeminen itse on nopeaa, mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä kaupasta saatavaa valmista sosetta. Saat tehtyä bataattilaatikosta vegaanisen jättämällä kananmunan pois. (maidoton, soijaton)

Bataattilaatikko

Bataattilaatikko on herkullinen vaihtoehto joulunpöytään. Bataattisoseen tekeminen itse on nopeaa, mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä kaupasta saatavaa valmista sosetta. Saat tehtyä bataattilaatikosta vegaanisen jättämällä kananmunan pois. (maidoton, soijaton)

6 annosta
1 h 45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

1
kg
bataattia kuorittuna ja pilkottuna
100
g
Eleplant-pala
1
kananmuna
0,5
dl
tummaa siirappia
1
dl
kaurafraichea
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
2
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

1
dl
korppujauhoja
3
rkl
Eleplantia
0,5
dl
tummaa siirappia

Valmistusohje

Keitä bataattipalat kypsiksi kattilassa. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.

Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Sekoita keskenään bataattisose, kananmuna, kaurafraiche ja mausteet. Laita massa uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja levitä päälle Eleplant-nokareita sekä siirappi. Paista bataattilaatikko 180-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.