Piparijuustokakku

Piparijuustokakku sopii täydellisesti pikkujouluihin tai joulun jälkiruoaksi. Voit maustaa juustokakun täytteen myös joulumausteilla, esimerkiksi kardemummalla, kanelilla tai neilikalla. Makua tulee tarpeeksi jo yhdellä teelusikallisella. Piparit voi korvata esimerkiksi bastogne- tai digestivekekseillä. (laktoositon)

Piparijuustokakku

Piparijuustokakku sopii täydellisesti pikkujouluihin tai joulun jälkiruoaksi. Voit maustaa juustokakun täytteen myös joulumausteilla, esimerkiksi kardemummalla, kanelilla tai neilikalla. Makua tulee tarpeeksi jo yhdellä teelusikallisella. Piparit voi korvata esimerkiksi bastogne- tai digestivekekseillä. (laktoositon)

8 annosta
1 h, passiivinen 12 h
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Pohja

300
g
piparkakkuja
140
g
Eleplant-pala sulatettuna

Täyte

450
g
tuorejuustoa
3,5
dl
tomusokeria
1,5
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1
kananmunan keltuainen
1
rkl
maissitärkkelystä
0,5
dl
Kuohukermaa

Koristeluun

100
g
valkosuklaata
5
piparkakkua
karhunvatukoita

Valmistusohje

Sekoita piparkakut ja Eleplant keskenään tehosekoittimessa. Vuoraa 24 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele piparimassa vuoan pohjalle ja sen jälkeen reunoille noin 4–5 cm korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja siivilöi joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja lisää tuorejuuston joukkoon. Liota maissitärkkelys kuohukermaan ja lisää tuorejuuston joukkoon. Sekoita tuorejuustoa vispilällä varmistaaksesi, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada täyte vuokaan.

Kypsennä juustokakkua 110-asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 70–85 minuuttia. Piirakka on kypsää, kun täyte on hyytynyt, mutta heiluu kevyesti keskeltä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Valmista paahdettu valkosuklaa koristelua varten. Paista valkosuklaata pellillä leivinpaperin päällä 160-asteisessa uunissa ensin 8 minuuttia, sekoita nuolijalla tai vispilällä ja paista vielä 5 minuuttia. Jäähdytä suklaa astiassa jääkaapissa noin 2 tunnin ajan. Rouhi suklaa ennen koristelua.

Koristele piparijuustokakku karhunvatukoilla, piparkakuilla ja paahdetulla valkosuklaalla.