Nakkikastike ja persiljapotut

Nakkikastike on arkiruokien klassikko. Saat siitä helposti vegaanisen, kun korvaat nakit soijanakeilla ja lihaliemen kasvisliemellä. (maidoton, kananmunaton)

Nakkikastike ja persiljapotut

Nakkikastike on arkiruokien klassikko. Saat siitä helposti vegaanisen, kun korvaat nakit soijanakeilla ja lihaliemen kasvisliemellä. (maidoton, kananmunaton)

4 annosta
40 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Nakkikastike

60
g
Eleplant-pala
1
sipuli hienonnettuna
0,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
rkl
tomaattipyreetä
5
dl
lihalientä
500
g
nakkeja viipaloituna
3
laakerinlehteä
1
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria

Persiljapotut

1
kg
kiinteää perunaa kuorittuna
75
g
Eleplant-pala
1
ruukku persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon sipuli. Kuullota noin 2–4 minuutin ajan. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja ruskista. Varo, ettei vehnäjauho pala pohjaan. Kun jauho on ruskistunut lisää joukkoon tomaattipyree ja kuullota vielä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon lihaliemi, nakit ja laakerinlehdet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan. Mausta lopuksi sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Mausta perunat sulatetulla Eleplantilla ja persiljalla. Sekoita. Tarjoile nakkikastike persiljapottujen kanssa.