Lihapullat |
|
0,5 dl
|
korppujauhoja |
1 dl
|
vettä |
1
|
sipuli hienonnettuna |
500 g
|
naudan jauhelihaa |
kananmuna | |
1
|
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna (vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattua persiljaa tai muuta vaihtoehtoista yrttiä, kuivattua yrttiä riittää 1 ruokalusikallinen) |
1 tl
|
suolaa |
1 tl
|
mustapippurirouhetta |
2 rkl
|
Keiju rypsiöljyä paistamiseen |
50 g
|
Eleplant-pala paistamiseen |
Ruskea kastike |
|
80 g
|
Eleplant-pala |
1 dl
|
vehnäjauhoja |
1 l
|
kanalientä |
mustapippuria rouhittuna | |
ripaus suolaa | |
Perunamuusi |
|
1 kg
|
jauhoisia perunoita |
1,5 dl
|
kauramaitoa |
100 g
|
Eleplant-pala |
1 tl
|
suolaa |
Viimeistelyyn |
|
2
|
suolakurkkua viipaloituna |
hienonnettua lehtipersiljaa |
Valmista lihapullat. Sekoita korppujauho ja vesi keskenään. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita kulhossa jauheliha, turvotettu korppujauho, kananmuna, lehtipersilja, suola ja mustapippuri. Pyörittele massasta käsin lihapullia. Kuumenna paistinpannussa rypsiöljy ja paista lihapullat kypsäksi. Lisää kuumalle pannulle Eleplant ja paista vielä noin 2 minuuttia Eleplantin vaahdotessa. Siirrä lihapullat pannulta sivuun.
Valmista ruskea kastike. Sulata Eleplant kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauho. Sekoita jauhoa Eleplantissa puuhaarukalla kunnes jauho on ruskistunut. Lisää joukkoon kanaliemi. Keitä kastiketta noin 20 min, muista sekoittaa tasaisin väliajoin. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla ja suolalla.
Valmista perunamuusi. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta perunat pois keitinvedestä. Lisää joukkoon kauramaito ja Eleplant. Vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi ja mausta suolalla.
Sekoita lihapullat ruskean kastikkeen joukkoon. Tarjoile perunamuusin kanssa ja viimeistele lehtipersiljalla ja suolakurkkuviipaleilla.