Ainekset: |
|
1
|
shalottisipuli |
1
|
valkosipulinkynsi |
1
|
varsisellerin varsi |
0,5 dl
|
oliiviöljyä |
1 l
|
kasvislientä |
3,5 dl
|
risottoriisiä |
2 dl
|
kuohuviiniä tai valkoviiniä |
100 g
|
Eleplant-pala kuutioituna |
1,5 dl
|
raastettua parmesanjuustoa |
2
|
sitruunan mehu sekä raastettu kuori |
1 ruukku
|
lehtipersiljaa hienonnettuna |
1 ruukku
|
rakuunaa hienonnettuna |
suolaa | |
mustapippuria |
Hienonna shalottisipuli, valkosipulinkynsi ja varsiselleri veitsellä. Kuumenna oliiviöljy pinnoitetussa paistinpannussa tai kattilassa. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä muutama minuutti, mutta älä anna niiden ruskistua. Lämmitä kasvisliemi kuumaksi toisessa kattilassa.
Lisää sipuleiden joukkoon risottoriisi, kuullota jälleen noin 2 minuuttia. Lisää joukkoon valkoviini. Anna valkoviinin keittyä niin, että se haihtuu pannulta pois. Aloita kasvisliemen lisääminen riisin joukkoon. Lisää kerrallaan vain sen verran, että riisi peittyy. Anna nesteen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan määrän kasvislientä.
Lisää kypsän risottoriisin joukkoon Eleplant ja sekoita. Lisää myös parmesanjuusto. Jatka sekoittamista kunnes Eleplant ja juusto ovat sekoittuneet risottoriisin joukkoon.
Lisää lopuksi riisin joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste, yrtit sekä suola ja pippuri. Voit säästää halutessasi osan sitruunan kuoresta ja yrteistä koristeluun ja ripotella sitä lopuksi risoton päälle.