Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat täydellinen lisuke lihalle tai kalalle, mutta sopivat hyvin myös sellaisenaan tarjottavaksi. Voit lisätä perunoiden päälle halutessasi myös juustoraastetta. (vegaaninen)

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat täydellinen lisuke lihalle tai kalalle, mutta sopivat hyvin myös sellaisenaan tarjottavaksi. Voit lisätä perunoiden päälle halutessasi myös juustoraastetta. (vegaaninen)

4 annosta
1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

1
kg
kiinteää perunaa kuorittuna
120
g
Eleplantia sulatettuna
1,5
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja

Valmistusohje

Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2–3 mm välein. Viiltojen pitäisi ulottua perunan keskiosaan asti. Aseta perunat uunivuokaan niin, että viillot osoittavat ylöspäin.

Sulata Eleplant kattilassa. Kaada kirkas osa Eleplantista perunoiden päälle. Ripottele pintaan suola ja korppujauhot. Paista perunat 200-asteisen uunin ylätasossa 30–40 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Hasselbackan perunat ovat valmiita kun ne ovat kullankeltaisia.