Paistettua naudan entrecôtea, romaine-salaattia ja bearnaisekastiketta

Huomioi aina punaista lihaa paistaessa, että lihan on hyvä vetäytyä vähintään 5–10 minuuttia ennen sen leikkaamista ja tarjoilemista. Voit esimerkiksi paistaa pihvin hyvin ensimmäisenä, ja lämmittää sen nopeasti 150-asteisessa uunissa kahden minuutin ajan ennen tarjoilua. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)

Paistettua naudan entrecôtea, romaine-salaattia ja bearnaisekastiketta

Huomioi aina punaista lihaa paistaessa, että lihan on hyvä vetäytyä vähintään 5–10 minuuttia ennen sen leikkaamista ja tarjoilemista. Voit esimerkiksi paistaa pihvin hyvin ensimmäisenä, ja lämmittää sen nopeasti 150-asteisessa uunissa kahden minuutin ajan ennen tarjoilua. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)

4 annosta
50 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

4
kpl
naudan entrecôte-pihvejä (noin 200 g/kpl)
2
rkl
Keiju rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
70
g
Eleplant-pala

Sinappivinegretti

1
rkl
dijon-sinappia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
1
ruukku
roomansalaattia
1
ruukku
ruohosipulia

Bearnaisekastike

0,5
dl
valkoviinietikkaa
2
dl
valkoviiniä
170
g
Eleplant-pala sulatettuna
3
kananmunan keltuaista
3
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
3
rkl
hienonnettua tuoretta kirveliä
ripaus sokeria
ripaus sokeria
mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen niiden paistamista.

Valmista sinappivinegretti. Laita sinappi, hunaja ja valkoviinietikka kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin. Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.

Revi salaatti kulhoon ja hienonna joukkoon ruohosipuli. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista bearnaisekastike. Keitä valkoviinietikka ja valkoviini kattilassa, kunnes jäljellä on noin yksi desilitra. Sulata Eleplant kattilassa ja siirrä sulatettu voi sivuun liedeltä. Laita vettä kiehumaan toiseen kattilaan. Siirrä kasaan keitetty valkoviini ja valkoviinietikka sekä keltuaiset kulhoon. Siirrä kulho kevyesti kiehuvan veden päälle. Kypsennä kulhossa olevaa seosta vispilällä vatkaten, kunnes seos on saostunut. Ole tarkkana, ettei seoksesta tule kokkareista. Lisää joukkoon sulatettua Eleplantia ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun Eleplant on imeytynyt seokseen, kastikkeen pitäisi olla saostunut. Viimeistele kastike hienonnetuilla yrteillä ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kastike ei kestä hyvin uudelleen lämmitystä ja on tarjoiltava mahdollisimman nopeasti valmistuksen jälkeen.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Ripottele suolaa ja pippuria pihvien molemmille puolille. Aseta pihvit kuumalle pannulle paista noin 2 minuuttia, jonka jälkeen lisää pannulle Eleplant. Anna voin vaahdota ja ruskistua, jonka jälkeen käännä pihvit. Paista toiselta puolelta noin minuutti, jonka jälkeen nosta pihvit vetäytymään pellille. Anna pihvien vetäytyä huoneenlämmössä noin 57 minuuttia ennen tarjoilua.

Sekoita vinegretti, leikattu ruohosipuli ja salaatti keskenään ja laita tarjoiluastialle. Leikkaa pihvi puoliksi ja aseta tarjoiluastialle. Viimeistele annos bearnaisekastikkeella.