Rosmariinilla maustettu sienipiirakka

Tämän piirakan valmistuksessa on tärkeää, että pohjasta tulee tarpeeksi ohut. Jos taikinan käsitteleminen tuntuu vaikealta, laita se hetkeksi pakkaseen, jolloin taikinassa oleva rasva jäähtyy ja taikinasta tulee kovempaa. Näin sen paineleminen piirakkavuokaan on helpompaa. (laktoositon, soijaton, sisältää kananmunaa)

Rosmariinilla maustettu sienipiirakka

Tämän piirakan valmistuksessa on tärkeää, että pohjasta tulee tarpeeksi ohut. Jos taikinan käsitteleminen tuntuu vaikealta, laita se hetkeksi pakkaseen, jolloin taikinassa oleva rasva jäähtyy ja taikinasta tulee kovempaa. Näin sen paineleminen piirakkavuokaan on helpompaa. (laktoositon, soijaton, sisältää kananmunaa)

6 annosta
55 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Piirakkapohja:

3
dl
vehnäjauhoja
125
g
Eleplant-pala + 1 rkl vuoan voiteluun
2
rkl
kylmää vettä
0,5
tl
suolaa

Täyte:

1
l
metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkutatteja)
1
rkl
Eleplantia
1
sipuli hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
3
kananmunaa
1
dl
laktoositonta kuohukermaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
5
oksaa
rosmariinia hienonnettuna

Koristeluun:

tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja Eleplant monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä niin kauan, että taikinasta tulee murumainen seos. Lisää kylmä vesi ja suola, sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka Eleplantilla ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään. Paista pohja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Paista metsäsieniä ensin kuivalla pannulla, jotta saat niistä nesteet pois. Kun pannulta on haihtunut neste lisää joukkoon Eleplant. Paista sieniä muutama minuutti ja lisää joukkoon sipulit. Paista vielä noin 2–3 minuutin ajan. Valuta paistoksesta ylimääräinen rasva pois.

Sekoita kulhossa täytteen loput aineet. Lisää joukkoon valutetut sienet ja sekoita. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja laske uunin paistolämpötila 185 asteeseen. Paista piirakka uunissa noin 20–25 minuuttia. Koristele valmis sienipiirakka rosmariinin lehdillä.