Ainekset: |
|
800 g
|
lohifileetä |
suolaa | |
rouhittua valkopippuria | |
Puikulaperunat |
|
1 kg
|
puikulaperunaa kuorittuna |
300 g
|
Eleplant-pala |
suolaa | |
1 ruukku
|
tilliä (osa hienonnettuna, osa koristeluun) |
Kastike |
|
70 g
|
kapriksia liemi pois valutettuna |
1 ruukku
|
ruohosipulia hienonnettuna |
1 ruukku
|
lehtipersiljaa hienonnettuna |
1
|
sitruuna |
rouhittua valkopippuria |
Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee 4 annospalaan. Laita lohet uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Paista annospaloja uunissa noin 12 minuuttia, kalan lihan tulisi olla sisältä vähän punertavaa.
Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Perunoiden kypsyessä laita Eleplant kattilaan ja anna sen ruskistua välillä sekoittaen. Ota ruskistunut Eleplant sivuun liedeltä. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Murskaa perunat haarukalla tai survimella, mausta murskattu peruna 150 grammalla ruskistettua Eleplantia, suolalla sekä hienonnetulla tillillä.
Sekoita keskenään loput ruskistetusta Eleplantista, kaprikset sekä hienonnetut yritit. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunanmehulla ja suolalla.
Nosta lohet lautaselle ja annostele viereen murskattua perunaa. Lusikoi lohen päälle ruskistettu Eleplant-kastike ja viimeistele tillin oksilla.