Kirjolohta en papillote

En papillote on ruoanvalmistustekniikka, jossa ruoka höyrytetään kypsäksi leivinpaperin sisällä. Kala kypsyy näin ihanan meheväksi. Muista leikata kasviksista tarpeeksi pieniä, jotta ne kypsyvät samaan aikaan kalan kanssa. (maidoton, gluteeniton, kananmunaton)

4 annosta
1 h 10 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

800
g
nypitty kirjolohifilee
2
fenkolia
4
porkkanaa
1
sipuli
1
sitruuna
150
g
retiisejä
1
rkl
suolaa
0,5
tl
rouhittua valkopippuria

Rakuunavoi

120
g
Eleplant-pala
1
ruukku
rakuunaa hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
jauhettua rosépippuria

Valmistusohje

Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa filee neljään palaan. Hienonna fenkoli, porkkana sekä sipuli suikaleiksi ja retiisit neljään osaan. Leikkaa sitruuna siivuiksi.

Ota neljä leivinpaperiarkkia pöydälle. Aseta jokaisen arkin keskelle lohipala ja sen ympärille tasaisesti kasviksia ja kaksi sitruunan siivua. Mausta kala ja kasvikset suolalla ja valkopippurilla.

Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon loput rakuunavoin ainekset. Sekoita lieden päällä miedolla lämmöllä noin minuutin ajan, jotta valkosipuli kypsyy hieman. Jaa rakuunavoi tasaisesti jokaisen leivinpaperin keskelle kalan ja kasvisten ympärille. Kääri leivinpapereista tiiviitä paketteja ja laita ne uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Tarjoile annokset leivinpaperikääreessä.

Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.