Piparit ovat tärkeä osa joulun herkkupöytää. Niiden koristeluun voi käyttää pikeerin lisäksi myös esimerkiksi nonparelleja ja suklaahelmiä. Pikeeriin voi lisätä myös muutaman tipan väriainetta, jos haluat valkoisen koristelun sijasta värikkäitä piparkakkuja. (vegaaninen)
Piparit ovat tärkeä osa joulun herkkupöytää. Niiden koristeluun voi käyttää pikeerin lisäksi myös esimerkiksi nonparelleja ja suklaahelmiä. Pikeeriin voi lisätä myös muutaman tipan väriainetta, jos haluat valkoisen koristelun sijasta värikkäitä piparkakkuja. (vegaaninen)
Piparkakkutaikina |
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
1,5 dl
|
sokeria
|
1 dl
|
tummaa siirappia
|
0,5 tl
|
neilikkaa jauhettuna
|
1 tl
|
kanelijauhetta
|
1 tl
|
kardemummaa
|
0,5 tl
|
pomeranssin kuorta
|
1 tl
|
inkiväärijauhetta
|
0,5 dl
|
kaurafraichea
|
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 dl
|
vehnäjauhoja kaulimista varten
|
Pikeeri |
|
0,5 dl
|
aquafabaa
|
500 g
|
tomusokeria
|
1 rkl
|
vaniljasokeria
|
Paloittele Eleplant kulhoon kuutioiksi. Lisää joukkoon sokeri. Kuumenna siirappi ja kaikki mausteet kattilassa kunnes siirappi on kiehahtanut. Kaada kuuma siirappi kulhoon rasvan ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaurafraiche.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään sekaisin. Lisää jauhot muutamassa osassa taikinan joukkoon. Vaivaa taikinasta pallo ja kääri se tiukaksi paketiksi tuorekelmuun. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna levätä yön yli.
Vaahdota aquafaba käsivatkaimella. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi sokeri muutamassa osassa aquafaban joukkoon. Vaahdota kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Lusikoi massa nuolijan avulla pursotinpussiin.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen muutaman millin paksuiseksi. Siirrä valmiit piparit leivinpaperille uunipellille ja paista 5–7 minuuttia riippuen uunista ja pipareiden paksuudesta.
Tee pursotinpussiin todella pieni reikä, jotta pikeeriä tulee hallitusti pursotinpussista. Koristele vegaaniset piparit pikeerillä.