Punakaalilaatikko on herkullinen vaihtoehto perinteisille joululaatikoille. Saat siitä vegaanisen korvaamalla palvikyljen esimerkiksi tofulla ja vaihtamalla kanaliemen kasvisliemeen. (maidoton, kananmunaton, soijaton)
Punakaalilaatikko on herkullinen vaihtoehto perinteisille joululaatikoille. Saat siitä vegaanisen korvaamalla palvikyljen esimerkiksi tofulla ja vaihtamalla kanaliemen kasvisliemeen. (maidoton, kananmunaton, soijaton)
Ainekset: |
|
800 g
|
punakaali
|
1
|
sipuli
|
80 g
|
Eleplant-pala
|
200 g
|
possun palvikylkeä kuutioituna
|
3
|
omenaa suikaloituna
|
5 oksaa
|
rosmariinia hienonnettuna
|
1,5 dl
|
kana- tai lihalientä
|
1 dl
|
mustaherukkamehua
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
0,5 tl
|
muskottipähkinää jauhettuna
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 rkl
|
rouhittua mustapippuria
|
Pinnalle |
|
2 rkl
|
Eleplantia
|
2 rkl
|
tummaa siirappia
|
Hienonna punakaali ja sipuli. Sulata Eleplant kasarissa. Kuullota sipulia ja punakaalia rasvassa kunnes ne ovat pehmenneet (n. 10 min). Lisää joukkoon possun palvikylki, omenat ja rosmariini. Kuullota vielä noin 5 minuutin ajan. Lisää tämän jälkeen loput ainekset ja keitä vielä noin minuutti.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita laatikon ainekset uunivuokaan ja painele laatikko lastalla tiukaksi paketiksi. Lohko pintaan Eleplant-nokareet ja valuta pintaan siirappi. Paista punakaalilaatikko uunissa 20–25 minuutin ajan.