Taatelikakku

Taatelikakku on joulukakkujen klassikko. Voit halutessasi kostuttaa kakun esimerkiksi rommilla tai amaretto-liköörillä. Kuorruttaessa on tärkeää huomioida, että ripottelet pähkinät päälle ennen kuin kuorrute kovettuu. Kakkutaikinan kananmunat voi korvata halutessaan 150 grammalla kaurafraichea. (maidoton)

Taatelikakku

Taatelikakku on joulukakkujen klassikko. Voit halutessasi kostuttaa kakun esimerkiksi rommilla tai amaretto-liköörillä. Kuorruttaessa on tärkeää huomioida, että ripottelet pähkinät päälle ennen kuin kuorrute kovettuu. Kakkutaikinan kananmunat voi korvata halutessaan 150 grammalla kaurafraichea. (maidoton)

10 annosta
2 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kakku

250
g
kivettömiä taateleita
2,5
dl
vettä
2,5
dl
fariinisokeria
200
g
Eleplant-pala
2
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelijauhetta
1
tl
jauhettua neilikkaa
0,5
tl
muskottipähkinää
1
tl
kuivattua inkivääriä
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
Eleplantia kakkuvuoan voiteluun

Kuorrutus

1
dl
kookosmaitoa
120
g
tummaa suklaata paloiteltuna
0,5
tl
suolaa
40
g
pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

Laita taatelit, vesi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon Eleplant. Kun rasva on sulanut, soseuta massa sauvasekoittimella.

Siirrä massa kattilasta kulhoon, lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kolmessa osassa taikinan joukkoon. Voitele kakkuvuoka Eleplantilla ja laita taikina vuokaan. Älä täytä vuokaa aivan täyteen, koska kakku kohoaa.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45–55 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä noin tunnin ajan.

Valmista kuorrutus. Lämmitä kookosmaito kattilassa, lisää joukkoon suklaa sekä suola ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Valuta kuorrute varovasti kakun päälle ja ripottele pinnalle lopuksi rouhitut pistaasipähkinät. Siirrä taatelikakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi, jotta kuorrute kovettuu.