6 annosta
45 min
Helppo
Ainekset: |
|
200 g
|
tummaa suklaata paloiteltuna |
200 g
|
Eleplant-pala sulatettuna |
4
|
kananmunaa |
3 dl
|
tomusokeria |
1 tl
|
leivinjauhetta |
1 rkl
|
kaakaojauhetta |
1 dl
|
gluteenitonta jauhoseosta |
Koristeluun |
|
tomusokeria | |
raastettua suklaata |
Laita kattilallinen vettä kiehumaan liedelle. Siirrä suklaa kulhoon. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita kulho kiehuvan kattilan päälle ja sulata suklaa vesihauteessa. Sulata Eleplant kattilassa. Sekoita sulatettu Eleplant suklaan joukkoon pikkuhiljaa lisäten. Sekoita joukkoon kanamunat.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää hiljalleen suklaamassan joukkoon. Kaada valmis kakkumassa uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15-25 minuuttia kakun paksuudesta riippuen.
Koristele valmis mutakakku siivilöimällä päälle tomusokeria ja raastamalla suklaata. Kakku on lämpimänä löysähköä ja vähän valuvaa ja jäähtyneenä taas kiinteämpää.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.