Mokkapalat

Mehevät mokkapalat kuuluvat leivonnaisten ehdottomiin kestosuosikkeihin, joiden vetovoima säilyy vuodesta vuoteen. Tässä ohje, jonka avulla valmistat pellillisen kuohkeita mokkapaloja mehevällä kuorrutteella. Vaikka mokkapalat paistetaan yleensä uunipellillä, voit aivan hyvin kokeilla myös kakku- tai uunivuokaa, jolloin saat mokkapaloista paksumpia.

Mokkapalat

Mehevät mokkapalat kuuluvat leivonnaisten ehdottomiin kestosuosikkeihin, joiden vetovoima säilyy vuodesta vuoteen. Tässä ohje, jonka avulla valmistat pellillisen kuohkeita mokkapaloja mehevällä kuorrutteella. Vaikka mokkapalat paistetaan yleensä uunipellillä, voit aivan hyvin kokeilla myös kakku- tai uunivuokaa, jolloin saat mokkapaloista paksumpia.

10 annosta
1h 10min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina:

4
kananmunaa
2,5
dl
ruokosokeria
200
g
Eleplant-pala
2
dl
kauramaitoa
0,5
dl
kaakaojauhetta
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa

Kuorrutus:

100
g
Eleplant-pala
1
dl
vahvaa kahvia
4,5
dl
tomusokeria
0,75
dl
kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria
koristeluun nonparelleja ja suklaaraastetta

Valmistusohje

  1. Vaahdota kananmunat ja ruokosokeri vaahdoksi.
  2. Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla.
  3. Sekoita jäähtynyt Eleplant kauramaidon kanssa muna-sokerivaahtoon ja sekoita.
  4. Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat ainekset ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita.
  5. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  6. Sulata Eleplant kattilassa, siivilöi joukkoon loput aineet ja sekoita.
  7. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
  8. Ripottele mokkapalojen päälle nonparelleja ja raastettua suklaata.