Mokkapalat

Mehevät mokkapalat kuuluvat leivonnaisten kestosuosikkeihin. Ne paistetaan yleensä uunipellillä, mutta voit hyvin kokeilla myös kakku- tai uunivuokaa, jolloin saat mokkapaloista paksumpia.

Mokkapalat

Mehevät mokkapalat kuuluvat leivonnaisten kestosuosikkeihin. Ne paistetaan yleensä uunipellillä, mutta voit hyvin kokeilla myös kakku- tai uunivuokaa, jolloin saat mokkapaloista paksumpia.

10 annosta
1h 10min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina:

4
kananmunaa
2,5
dl
ruokosokeria
200
g
Eleplant-pala
2
dl
kauramaitoa
0,5
dl
kaakaojauhetta
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa

Kuorrutus:

100
g
Eleplant-pala
1
dl
vahvaa kahvia
4,5
dl
tomusokeria
0,75
dl
kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria
koristeluun nonparelleja ja suklaaraastetta

Valmistusohje

Vaahdota kananmunat ja ruokosokeri vaahdoksi. Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla. Sekoita jäähtynyt Eleplant kauramaidon kanssa muna-sokerivaahtoon ja sekoita. Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat ainekset ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sulata Eleplant kattilassa, siivilöi joukkoon loput aineet ja sekoita. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mokkapalojen päälle nonparelleja ja raastettua suklaata.