Kesäinen briejuusto-parsapizza grillistä

Nauti kesästä herkullisen briejuusto-parsapizzan kera, joka valmistuu kätevästi grillissä! Itsetehty pizza tarjoaa täyteläisen makumaailman kevään parsasta, herkullisesta briejuustosta ja raikkaista viinirypäleistä. Voit valmistaa koko pizzan grillissä tai uunissa helposti kotona. Valmista pizzapohja helposta pizzataikinasta, levitä itsetehty tomaattikastike, lisää pizzaan täytteitä mielesi mukaan ja nauti herkullisesta lopputuloksesta. Resepti on helppo muuntaa vegaaniseksi jättämällä briejuusto pois tai korvaamalla se kasvipohjaisella vaihtoehdolla. Pizza on aina hyvää ja itse omin käsin tehty pizza vielä parempaa. (kananmunaton, pähkinätön)

Kesäinen briejuusto-parsapizza grillistä

Nauti kesästä herkullisen briejuusto-parsapizzan kera, joka valmistuu kätevästi grillissä! Itsetehty pizza tarjoaa täyteläisen makumaailman kevään parsasta, herkullisesta briejuustosta ja raikkaista viinirypäleistä. Voit valmistaa koko pizzan grillissä tai uunissa helposti kotona. Valmista pizzapohja helposta pizzataikinasta, levitä itsetehty tomaattikastike, lisää pizzaan täytteitä mielesi mukaan ja nauti herkullisesta lopputuloksesta. Resepti on helppo muuntaa vegaaniseksi jättämällä briejuusto pois tai korvaamalla se kasvipohjaisella vaihtoehdolla. Pizza on aina hyvää ja itse omin käsin tehty pizza vielä parempaa. (kananmunaton, pähkinätön)

4 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pizzataikina

4
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
10
dl
pizzajauhoja
ripaus suolaa
50
g
Eleplant-pala

Tomaattikastike

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
25
g
Eleplant-pala
1
rkl
tomaattipyreetä
400
g
säilyketomaatteja
0,5
tl
sokeria
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
400
g
kevätparsaa
400
g
briejuustoa
200
g
viinirypäleitä
tuoretta basilikaa pinnalle

Valmistusohje

1. Valmista pizzataikina lisäämällä kädenlämpöiseen veteen hiiva ja jauhot pienissä erissä.

2. Mausta suolalla ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant.

3. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja muotoile neljäksi palloksi voideltuun vuokaan jääkaappiin.

4. Hienonna sipulit ja kuullota Eleplantissa kattilassa.

5. Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

6. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

7. Kauli pizzataikinat jauhotetulla alustalla pyöreiksi pizzapohjiksi.

8. Siirrä kaulittu pizzataikina leivinpaperin päälle tai jauhotetulle työlaudalle, josta voit nostaa pizzan grilliin.

9. Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta, parsat ja briejuustot.

10. Grillaa pizzat rapeiksi grillissä (noin 5-8 minuuttia)

11. Viimeistele siivutetuilla viinirypäleillä ja tuoreella basilikalla.