Murotaikina |
|
150 g
|
Eleplant-pala |
1,5 dl
|
sokeria |
3 dl
|
vehnäjauhoa |
0,5 tl
|
suolaa |
1,5 tl
|
kardemummarouhetta |
1 tl
|
kanelijauhetta |
1
|
kananmuna |
2 rkl
|
Eleplantia piirakkavuoan voiteluun |
Täyte |
|
500 g
|
pakastemustikoita sulatettuna |
4 rkl
|
maissitärkkelystä |
5 rkl
|
tomusokeria |
Viimeistelyyn |
|
tomusokeria | |
1
|
sitruunan raastettu kuori |
Vatkaa Eleplant ja sokeri vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola, kardemummarouhe ja kanelijauhe. Lisää viimeisenä joukkoon kananmuna. Kääri taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Valmista tällä aikaa täyte. Sekoita kulhossa sulatetut mustikat, maissitärkkelys ja tomusokeri. Laita täyte sivuun odottamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Voitele piirakkavuoka Eleplantilla. Painele murotaikina tasaisesti noin 3 mm paksuiseksi kerrokseksi vuokaan. Jätä hieman taikinaa murustettavaksi täytteen päälle. Levitä täyte taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pyöritä murotaikinasta pieniä paloja ja laita ne täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Uunin tehosta riippuen saatat tarvita paistoaikaa 5-8 minuuttia enemmän. Viimeistele valmis mustikkapiirakka tomusokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.