Munkit raparperihillokkeella ja vaniljakreemidipillä

Astetta herkullisempaa vappua! Kokeile tänä vuonna jotain uutta ja yllätä läheisesi taivaallisilla raparperimunkeilla, jotka on täytetty herkullisella vaniljakreemillä. Nämä vegaaniset herkut tuovat iloa vappupöytään ja suorastaan hurmaavat jokaisen makunystyrän. Raparperihillokkeen kirpeä makeus yhdistettynä pehmeään vaniljakreemiin muodostaa yhdistelmän, joka vie kielen mennessään. Tämä munkkiohje vie sinua vastustamattomasti kohti parhaita vappumunkkeja, joita olet koskaan tehnyt. Munkkien paisto on helppoa ja hauskaa puuhaa, ja lopputuloksena saadut rapeakuoriset, pehmeästi täytetyt vappumunkit ovat varma hitti juhlapöydässä. Vegaaniset munkit ovat oiva vaihtoehto kaikille herkuttelijoille, jotka arvostavat herkullisia makuelämyksiä ilman eläinperäisiä tuotteita. Eikä siinä vielä kaikki – tämä resepti tarjoaa myös helpon vaniljakreemin ohjeen, joka sopii täydellisesti täytteeksi vappumunkkeihin.

Munkit raparperihillokkeella ja vaniljakreemidipillä

Astetta herkullisempaa vappua! Kokeile tänä vuonna jotain uutta ja yllätä läheisesi taivaallisilla raparperimunkeilla, jotka on täytetty herkullisella vaniljakreemillä. Nämä vegaaniset herkut tuovat iloa vappupöytään ja suorastaan hurmaavat jokaisen makunystyrän. Raparperihillokkeen kirpeä makeus yhdistettynä pehmeään vaniljakreemiin muodostaa yhdistelmän, joka vie kielen mennessään. Tämä munkkiohje vie sinua vastustamattomasti kohti parhaita vappumunkkeja, joita olet koskaan tehnyt. Munkkien paisto on helppoa ja hauskaa puuhaa, ja lopputuloksena saadut rapeakuoriset, pehmeästi täytetyt vappumunkit ovat varma hitti juhlapöydässä. Vegaaniset munkit ovat oiva vaihtoehto kaikille herkuttelijoille, jotka arvostavat herkullisia makuelämyksiä ilman eläinperäisiä tuotteita. Eikä siinä vielä kaikki – tämä resepti tarjoaa myös helpon vaniljakreemin ohjeen, joka sopii täydellisesti täytteeksi vappumunkkeihin.

10 annosta
60 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Raparperihilloke

250
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
vettä

Munkkitaikina

5
dl
maitoa ja raparperihillokkeen lientä
2
pss
kuivahiivaa
0,5
tl
suolaa
2
dl
sokeria
2
rkl
kardemummaa
12
dl
vehnäjauhoja
50
g
Eleplant-pala
1,5
dl
rypsiöljyä paistamiseen
pinnalle sokeria

Vaniljakreemidippi

2
dl
Kuohukermaa
2
dl
maitoa
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
5
keltuaista
1
rkl
maissitärkkelystä
50
g
Eleplant-pala

Valmistusohje

1. Kuutioi raparperi tai käytä pakasteraparperikuutioita. Laita kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 min ja jäähdytä.

2. Mittaa raparperihillokkeen lientä ja maitoa kattilaan yhteensä 5 dl. Voit käyttää ainoastaan maitoakin, mutta raparperiliemi tuo taikinaan lisää makua. Lämmitä nestettä hieman kattilassa.

3. Laita neste yleiskoneen kulhoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja sulatettu Eleplant. Alusta taikinaan lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

4. Mittaa vaniljakreemin ainekset kattilaan Eleplantia lukuun ottamatta. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu ja lisää joukkoon Eleplant kuutioina. Jäähdytä vaniljakreemi huoneenlämpöiseksi.

5. Muotoile munkkitaikina tangoksi ja leikkaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Tee keskelle kuoppa, johon lisäät n. 1 rkl raparperipaloja. Pyöritä munkit pyöreiksi ja kohota hetki.

6. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Paista munkit kypsiksi noin 3 minuuttia molemmin puolin ja pyörittele sokerissa. Dippaa vastapaistetut munkit vaniljakreemidipissä ja nauti!

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).