Voisarvet

Voisarvet itseleivotusta taikinasta palkitsevat herkullisella maullaan. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen lisäksi muita haluamiasi siemeniä tai kuivattuja yrttejä. Voisarvet, eli croissantit, sopivat sekä suolaiseen että makeaan herkutteluun – nauti esimerkiksi hillon, marmeladin tai Eleplant-nokareen kanssa. Halutessasi voit täyttää voisarvet ennen paistoa tai paiston jälkeen, mutta huomioi, että esitäyttäminen voi vaikuttaa paistoaikaan ja lehtevyyteen.

Voisarvet

Voisarvet itseleivotusta taikinasta palkitsevat herkullisella maullaan. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen lisäksi muita haluamiasi siemeniä tai kuivattuja yrttejä. Voisarvet, eli croissantit, sopivat sekä suolaiseen että makeaan herkutteluun – nauti esimerkiksi hillon, marmeladin tai Eleplant-nokareen kanssa. Halutessasi voit täyttää voisarvet ennen paistoa tai paiston jälkeen, mutta huomioi, että esitäyttäminen voi vaikuttaa paistoaikaan ja lehtevyyteen.

15 annosta
60 min
Keskivaikea
Voisarvet

Vinkkejä voisarvien leipomiseen

Lehtevien ja herkullisten voisarvien salaisuus piilee kylmyydessä! Eleplantin leikkaaminen ohuiksi viipaleiksi onnistuu kätevästi juustohöylällä, kun tuote on erittäin kylmä. Tämä varmistaa tasaisen levittyvyyden taikinan kerrosten väliin. Muista myös pitää sekä Eleplant että taikina välillä jääkaapissa taitteluvaiheessa. Näin varmistat, ettei rasva sula liian aikaisin ja saat täydellisesti lehtevän lopputuloksen.

 
 
Annosta

Ainekset

Voisarvet

3
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoja

Kaulimiseen

1
dl
vehnäjauhoja
150
g
Eleplant-pala

Voiteluun

1
kananmuna

Pinnalle

2
rkl
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
  2. Vatkaa joukkoon kananmuna, suola ja osa jauhoista.
  3. Vaivaa taikinan joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Ripottele vehnäjauhoja leivinpöydälle. Kumoa taikina jauhojen päälle ja ripottele päälle jauhoja.
  5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm).
  6. Leikkaa kylmä Eleplant mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet puolelle taikinalevystä.
  7. Nosta taikinan toinen laita täytetyn puolen päälle ja käännä taikinan yläosa keskelle ja alaosa sen päälle.
  8. Kauli taikinapaketti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita vielä oikea reuna keskelle ja vasen reuna päälle.
  9. Käännä taikinapaketti niin, että pitkä reuna on pöydän reunan suuntaisesti. Kauli taikina noin 15 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi.
  10. Leikkaa levy taikinapyörällä noin 15 kolmioksi.
  11. Kääri taikinakolmiot ulkosivusta kärkeen päin tiiviiksi rulliksi. Taivuta sarvet hieman kaarevaan muotoon leivinpaperin päälle pellille.
  12. Kohota voisarvia noin 30 minuuttia tai jääkaapissa seuraavaan aamuun.
  13. Voitele voisarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  14. Paista voisarvia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).