Voisarvet itseleivotusta taikinasta palkitsevat herkullisella maullaan. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen lisäksi muita haluamiasi siemeniä tai kuivattuja yrttejä. Voisarvet, eli croissantit, sopivat sekä suolaiseen että makeaan herkutteluun – nauti esimerkiksi hillon, marmeladin tai Eleplant-nokareen kanssa. Halutessasi voit täyttää voisarvet ennen paistoa tai paiston jälkeen, mutta huomioi, että esitäyttäminen voi vaikuttaa paistoaikaan ja lehtevyyteen.
Voisarvet itseleivotusta taikinasta palkitsevat herkullisella maullaan. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen lisäksi muita haluamiasi siemeniä tai kuivattuja yrttejä. Voisarvet, eli croissantit, sopivat sekä suolaiseen että makeaan herkutteluun – nauti esimerkiksi hillon, marmeladin tai Eleplant-nokareen kanssa. Halutessasi voit täyttää voisarvet ennen paistoa tai paiston jälkeen, mutta huomioi, että esitäyttäminen voi vaikuttaa paistoaikaan ja lehtevyyteen.
Lehtevien ja herkullisten voisarvien salaisuus piilee kylmyydessä! Eleplantin leikkaaminen ohuiksi viipaleiksi onnistuu kätevästi juustohöylällä, kun tuote on erittäin kylmä. Tämä varmistaa tasaisen levittyvyyden taikinan kerrosten väliin. Muista myös pitää sekä Eleplant että taikina välillä jääkaapissa taitteluvaiheessa. Näin varmistat, ettei rasva sula liian aikaisin ja saat täydellisesti lehtevän lopputuloksen.
Voisarvet |
|
3 dl
|
maitoa
|
50 g
|
hiivaa
|
1
|
kananmuna
|
1 tl
|
suolaa
|
7 dl
|
vehnäjauhoja
|
Kaulimiseen |
|
1 dl
|
vehnäjauhoja
|
150 g
|
Eleplant-pala
|
Voiteluun |
|
1
|
kananmuna
|
Pinnalle |
|
2 rkl
|
seesaminsiemeniä
|
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).