Omena-kaurapaistos ja kinuskia

Klassinen omena-kaurapaistos on helppo syksyinen jälkiruoka, joka maistuu monelle. Paistoksen voi hyvin valmistaa myös päärynästä. Tarjoile herkku itse keitetyn kinuskin kera. (maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

Omena-kaurapaistos ja kinuskia

Klassinen omena-kaurapaistos on helppo syksyinen jälkiruoka, joka maistuu monelle. Paistoksen voi hyvin valmistaa myös päärynästä. Tarjoile herkku itse keitetyn kinuskin kera. (maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

4 annosta
35 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Omena-kaurapaistos:

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5
dl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
500
g
makeaa kotimaista omenaa n 5 kpl
2
rkl
kanelijauhetta
0,5
dl
ruokosokeria

Kinuski

100
g
ruokosokeria
3
dl
kookosmaitoa
1,5
rkl
Eleplantia
0,5
tl
suolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita käsivatkaimella tai yleiskoneessa Eleplant, kaurahiutaleet, 1 dl ruokosokeria ja suola. Leikkaa omenat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään kanelijauhe ja loppu ruokosokeri. Lado omenaviipaleet uunivuoan pohjalle, ripottele päälle kaneli-sokeriseosta ja levitä päälle kaurahiutalemassaa. Tee tätä kerroksittain niin, että omenat jäävät päällimmäiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kinuski sulattamalla ruokosokeri kattilassa vaaleanruskeaksi karamelliksi. Lisää joukkoon kookosmaito ja keitä kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Vatkaa vispilällä joukkoon Eleplant ja suola. Tarjoile kinuski omena-kaurapaistoksen kanssa.