Perinteisten kaalikääryleiden valmistaminen vaatii vaivaa, mutta lopputulos palkitsee. Voit halutessasi korvata täytteen sienet esimerkiksi nyhtökauralla tai tehdä lihaisan version jauhelihasta.
Perinteisten kaalikääryleiden valmistaminen vaatii vaivaa, mutta lopputulos palkitsee. Voit halutessasi korvata täytteen sienet esimerkiksi nyhtökauralla tai tehdä lihaisan version jauhelihasta.
Ainekset: |
|
800 g
|
kurttukaali
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
1
|
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
250 g
|
herkkusieniä hienonnettuna
|
250 g
|
tuoreita suppilovahveroita
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
2,5 dl
|
kypsää riisiä
|
1
|
ruukku persiljaa hienonnettuna
|
1 tl
|
kuivattua timjamia
|
Pintaan |
|
4 rkl
|
Eleplantia
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
Tarjoiluun |
|
1 dl
|
puolukkahilloa
|
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta suolalla. Kuori kaalista huonokuntoiset lehdet pois. Irrota kaalista 12 hyväkuntoista isoa lehteä. Keitä lehtiä kiehuvassa suolatussa vedessä noin 2–3 minuutin ajan. Nosta kaalinlehdet vedestä siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa keittiöliinalla tai talouspaperilla mahdollisimman kuiviksi.
Hienonna yli jäänyt kaali täytettä varten. Sulata Eleplant paistinpannulla. Lisää pannulle sipuli sekä valkosipuli ja kuullota noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu kaali sekä sienet ja kuullota kunnes ne ovat kypsyneet (n. 8–12 min). Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon riisi, persilja ja timjami. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä kaalin lehdet leikkuulaudalle ja laita lehden keskelle iso lusikallinen täytettä. Kääri lehden reunat sisään ja rullaa kääryleeksi. Laita kääryleet uunivuokaan ja lohko pinnalle 4 ruokalusikallista Eleplantia. Kaada tasaisesti pinnalle vielä siirappi.
Paista uunin ylätasossa noin 15–20 minuutin ajan. Tarjoile kaalikääryleet puolukkahillon kanssa.