Ainekset: |
|
12 kpl
|
kampasimpukka |
3 rkl
|
Eleplantia |
1
|
pienen kukkakaalin kukinnot |
400 ml
|
kasvislientä |
suolaa | |
raastettua muskottipähkinää | |
30 g
|
saksanpähkinärouhetta |
2 oksaa
|
timjamia |
2 rkl
|
granaattiomenan siemeniä |
0,5 ruukullista
|
rucolaa |
Valmistus:
1. Kiehauta kukkakaalin kukinnot kasvisliemessä pienessä kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta osa liemestä pois ja soseuta kukkakaali crememäiseksi pyreeksi. Lisää lopuksi 1 ruokalusikallinen Eleplantia ja mausta halutessasi suolalla ja muskottipähkinällä. Pidä pyree lämpimänä.
2. Huuhtele kampasimpukat kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Huuhtele timjami, ravista kuivaksi ja hienonna lehdet. Kuumenna 1 ruokalusikallinen Eleplantia paistinpannulla. Mausta kampasimpukat suolalla ja paista kuumalla pannulla noin 1 minuutti. Laske lämpöä, käännä simpukat ja lisää pannulle 1 ruokalusikallinen Eleplantia, timjami ja pähkinät. Anna Eleplantin vaahtoutua hetken ja ota pannu pois liedeltä.
3. Asettele kukkakaalipyre, kampasimpukat, pähkinät ja granaattiomenan siemenet lautasille. Koristele rucolalla.