Mustikkagraavattua lohta ja röstiperunaa

Mustikalla saa graavattuun loheen kauniin pinnan. Laita graavattu lohi astiassa kylmään, sillä lohesta lähtee runsaasti nestettä graavauksen aikana. Mustikoiden sijaan voit myös käyttää myös esimerkiksi puolukoita tai karpaloita. Voit paistaa isompia röstiperunoita paistinpannulla tai useamman pienen lettupannulla. (maidoton, soijaton, kananmunaton)

Mustikkagraavattua lohta ja röstiperunaa

Mustikalla saa graavattuun loheen kauniin pinnan. Laita graavattu lohi astiassa kylmään, sillä lohesta lähtee runsaasti nestettä graavauksen aikana. Mustikoiden sijaan voit myös käyttää myös esimerkiksi puolukoita tai karpaloita. Voit paistaa isompia röstiperunoita paistinpannulla tai useamman pienen lettupannulla. (maidoton, soijaton, kananmunaton)

6 annosta
aktiivinen 1 h 15 min, passiivinen 24 h
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Mustikkagraavattu lohi

600
g
nypittyä lohifileetä
2
rkl
suolaa
1
tl
sokeria
0,5
tl
jauhettua rosépippuria
100
g
pakastemustikoita sulatettuna

Röstiperunat

800
g
jauhoisia perunoita kuorittuna
1
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
80
g
Eleplant-pala paistamiseen

Tarjoiluun

4
oksaa tuoretta tilliä
4
cm
pala piparjuurta

Valmistusohje

Poista lohesta nahka. Sekoita keskenään suola, sokeri sekä rosépippuri ja hiero seos lohifileen molemmille puolille. Siirrä lohi kelmun päälle. Hiero mustikoita lohen molemmin puolin ja kääri lohi kelmun avulla tiukaksi paketiksi. Laita kelmutettu lohi astiaan jääkaappiin. Anna kalan suolaantua noin vuorokauden ajan.

Ota lohi pois kelmusta ja kuivaa talouspaperilla lohen pinnalta suurimmat nesteet pois. Leikkaa veitsellä lohesta ohuita siivuja. Laita siivut jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Raasta perunat raastimen isoimmalla terällä. Purista perunoista suurimmat nesteet pois käsin. Siirrä raaste kulhoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle Eleplant ja anna sen vaahdota. Taputtele perunaraasteesta ohuita lättyjä pannulle ja paina ne vielä lastan avulla mahdollisimman ohuiksi. Mitä ohuemman kerroksen saat pannulle, sitä rapeampia rösteistäsi tulee. Käännä röstiperunat ympäri ja lisää tarvittaessa Eleplantia, jos pannu tuntuu kuivalta.

Tarjoile röstiperunat lämpimänä mustikkagraavatun lohen ja tuoreen tillin kanssa. Raasta päälle vielä piparjuurta.