Sipuli tarte tatin

Tarte tatinin valmistuksessa on tärkeää huomioida, että sipulit eivät pala pannulla. Muuten lopputuloksesta tulee kitkerä. Muista käyttää valurauta- tai teräspannua, jossa ei ole muoviosia, sillä koko pannu menee uuniin. (soijaton)

Sipuli tarte tatin

Tarte tatinin valmistuksessa on tärkeää huomioida, että sipulit eivät pala pannulla. Muuten lopputuloksesta tulee kitkerä. Muista käyttää valurauta- tai teräspannua, jossa ei ole muoviosia, sillä koko pannu menee uuniin. (soijaton)

4 annosta
1 h 15 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

4
punasipulia
4
shalottisipulia
80
g
Eleplant-pala
1,5
tl
suolaa
1,5
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
ruokosokeria
0,5
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
2
valmista voitaikinalevyä
3
rkl
vehnäjauhoja (kaulimiseen)
10
tuoretta timjamin oksaa
40
g
pala parmesaania

Valmistusohje

Kuori puna- ja shalottisipulit kokonaisina. Leikkaa sipulit 3–4 osaan noin 2–3 cm paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi. Kuumenna valurauta- tai teräspannulla Eleplant vaahtoavaksi, lisää sipulit pannulle ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sipuleiden tulisi täyttää pannu niin, että jokainen sipuli koskettaa pannun pohjaa. Ruskista sipuleita pannulla noin 5–7 minuutin ajan, tarkkaile etteivät ne pala ja laske tarvittaessa lieden lämpöä.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Sipuleiden ruskistuttua lisää pannulle ruokosokeri ja anna sen karamellisoitua. Lisää pannulle etikka ja vesi. Keitä nesteitä niin, että puolet niistä ovat haihtuneet. Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä paistinpannun kokoiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. kun nesteet ovat keittyneet noin puoleen ota pannu pois liedeltä.

Painele kaulittu voitaikina pannulle sipuleiden päälle. Pyri saamaan reunat mahdollisimman lähelle pannun pohjaa. Töki taikinan pintaan pieniä reikiä haarukalla tasaisin välein. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia, kunnes taikina on paistunut kullanruskeaksi.

Ota pannu uunista, aseta lautanen pannun päälle ja keikauta ylösalaisin. Kaada pannulle jäänyt neste sipuleiden päälle. Viimeistele tarte tatin timjamin lehdillä ja raastetulla parmesaanijuustolla.