Suolainen pannukakku savulohi-salaattitäytteellä

Valmista helppo suolainen pannukakku, joka täytetään paiston jälkeen jäähtyneenä herkullisella savulohimoussetäytteellä ja nautitaan kylmänä. Tämän suolaisen pannarin valmistus käy kätevästi ja nopeasti, ja lopputulos hurmaa takuulla jokaisen. Voit tarjoilla pannukakun avonaisena tai halutessasi kääriä sen rullalle ja leikata paloiksi – normikokoisella pellillä pannukakusta tulee melko ohut, joten rullaus onnistuu helposti. Kokeile helppoa ja maukasta suolaista pannukakkua ja tarjoile sitä arkena tai juhlapöydässä.

Suolainen pannukakku savulohi-salaattitäytteellä

Valmista helppo suolainen pannukakku, joka täytetään paiston jälkeen jäähtyneenä herkullisella savulohimoussetäytteellä ja nautitaan kylmänä. Tämän suolaisen pannarin valmistus käy kätevästi ja nopeasti, ja lopputulos hurmaa takuulla jokaisen. Voit tarjoilla pannukakun avonaisena tai halutessasi kääriä sen rullalle ja leikata paloiksi – normikokoisella pellillä pannukakusta tulee melko ohut, joten rullaus onnistuu helposti. Kokeile helppoa ja maukasta suolaista pannukakkua ja tarjoile sitä arkena tai juhlapöydässä.

8 annosta
90 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pannukakku

3
kananmunaa
1
l
maitoa
4,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
50
g
Eleplant-pala

Täyte

2
dl
kermaa
2
dl
smetanaa
1
dl
hienonnettua tilliä
500
g
lämminsavulohta
0,5
tl
suolaa
0,5
sitruunan mehu
0,5
jääsalaatti tai versosalaattia
tuoretta tilliä
0,5
kurkku

Valmistusohje

Valmista pannukakku.

  1. Sekoita kananmunien joukkoon vuorotellen maitoa ja vehnäjauhoja.
  2. Lisää leivinjauhe, suola ja sokeri.
  3. Sulata Eleplant ja lisää pannukakkutaikinan joukkoon.
  4. Anna tekeytyä 20 minuuttia.
  5. Kaada taikina leivinpaperille pellille.
  6. Paista pannukakkua 165-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  7. Jäähdytä pannukakku paiston jälkeen

Valmista savulohimousse. 

  1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon smetana.
  2. Lisää hienonnettu tilli, puolet lohesta ja mausteet.
  3. Sekoita tasaiseksi mousseksi.

Viimeistele pannukakku. 

  1. Levitä savulohimoussea kauttaaltaan pannukakun päälle.
  2. Levitä pinnalle loput lohesta pieninä paloina, salaatin lehdet, tilliä ja suikaloitu kurkku.

Tarjoa pannukakku avonaisena tai voit kääriä pannukakun rullalle ja leikata paloiksi.