Mustikkagraavattu lohi tuo väriä ja makua ruokapöytään, ja sopii erinomaisesti yhteen röstiperunoiden kanssa. Graavattu lohi saa mustikoista upean violetin sävyn, ja mustikoiden makeus tasapainottaa lohen suolaisuutta. Graavaus kotikeittiössä vie noin vuorokauden, joten muista varata tarpeeksi aikaa. Röstiperunat valmistuvat helposti pannulla ja niiden rapeus tuo mukavaa suutuntumaa ateriaan. Voit paistaa joko isoja tai pieniä röstiperunoita riippuen siitä, kuinka haluat ne tarjoilla. Resepti sopii monille erityisruokavalioille, kuten maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.
Mustikkagraavattu lohi tuo väriä ja makua ruokapöytään, ja sopii erinomaisesti yhteen röstiperunoiden kanssa. Graavattu lohi saa mustikoista upean violetin sävyn, ja mustikoiden makeus tasapainottaa lohen suolaisuutta. Graavaus kotikeittiössä vie noin vuorokauden, joten muista varata tarpeeksi aikaa. Röstiperunat valmistuvat helposti pannulla ja niiden rapeus tuo mukavaa suutuntumaa ateriaan. Voit paistaa joko isoja tai pieniä röstiperunoita riippuen siitä, kuinka haluat ne tarjoilla. Resepti sopii monille erityisruokavalioille, kuten maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.
Mustikkagraavattu lohi |
|
600 g
|
nypittyä lohifileetä
|
2 rkl
|
suolaa
|
1 tl
|
sokeria
|
0,5 tl
|
jauhettua rosépippuria
|
100 g
|
pakastemustikoita sulatettuna
|
Röstiperunat |
|
800 g
|
jauhoisia perunoita kuorittuna
|
1 tl
|
suolaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
80 g
|
Eleplant-pala paistamiseen
|
Tarjoiluun |
|
4
|
oksaa tuoretta tilliä
|
4 cm
|
pala piparjuurta
|
Mustikkagraavattu lohi
Röstiperunat paistinpannulla
Tarjoile röstiperunat lämpimänä mustikkagraavatun lohen ja tuoreen tillin kanssa. Raasta päälle vielä piparjuurta.