Mustikkagraavattua lohta ja röstiperunaa

Mustikkagraavattu lohi tuo väriä ja makua ruokapöytään, ja sopii erinomaisesti yhteen röstiperunoiden kanssa. Graavattu lohi saa mustikoista upean violetin sävyn, ja mustikoiden makeus tasapainottaa lohen suolaisuutta. Graavaus kotikeittiössä vie noin vuorokauden, joten muista varata tarpeeksi aikaa. Röstiperunat valmistuvat helposti pannulla ja niiden rapeus tuo mukavaa suutuntumaa ateriaan. Voit paistaa joko isoja tai pieniä röstiperunoita riippuen siitä, kuinka haluat ne tarjoilla. Resepti sopii monille erityisruokavalioille, kuten maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.

Mustikkagraavattua lohta ja röstiperunaa

Mustikkagraavattu lohi tuo väriä ja makua ruokapöytään, ja sopii erinomaisesti yhteen röstiperunoiden kanssa. Graavattu lohi saa mustikoista upean violetin sävyn, ja mustikoiden makeus tasapainottaa lohen suolaisuutta. Graavaus kotikeittiössä vie noin vuorokauden, joten muista varata tarpeeksi aikaa. Röstiperunat valmistuvat helposti pannulla ja niiden rapeus tuo mukavaa suutuntumaa ateriaan. Voit paistaa joko isoja tai pieniä röstiperunoita riippuen siitä, kuinka haluat ne tarjoilla. Resepti sopii monille erityisruokavalioille, kuten maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.

6 annosta
aktiivinen 1 h 15 min, passiivinen 24 h
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Mustikkagraavattu lohi

600
g
nypittyä lohifileetä
2
rkl
suolaa
1
tl
sokeria
0,5
tl
jauhettua rosépippuria
100
g
pakastemustikoita sulatettuna

Röstiperunat

800
g
jauhoisia perunoita kuorittuna
1
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
80
g
Eleplant-pala paistamiseen

Tarjoiluun

4
oksaa tuoretta tilliä
4
cm
pala piparjuurta

Valmistusohje

Mustikkagraavattu lohi

  1. Poista lohesta nahka.
  2. Sekoita keskenään suola, sokeri sekä rosépippuri ja hiero seos lohifileen molemmille puolille.
  3. Siirrä lohi kelmun päälle. Hiero mustikoita lohen molemmin puolin ja kääri lohi kelmun avulla tiukaksi paketiksi.
  4. Aseta kelmuun tiiviisti kääritty lohi astiaan ja laita jääkaappiin. Anna kalan graavautua noin vuorokauden ajan.
  5. Ota lohi kelmusta ja kuivaa talouspaperilla lohen pinnalta ylimääräinen neste pois.
  6. Leikkaa veitsellä lohifilee ohuiksi siivuiksi. Laita siivut jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Röstiperunat paistinpannulla

  1. Raasta perunat raastimen isoimmalla terällä.
  2. Purista perunoista suurimmat nesteet pois käsin. Siirrä raaste kulhoon.
  3. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi.
  5. Lisää pannulle Eleplant ja anna sen vaahdota.
  6. Taputtele perunaraasteesta ohuita lättyjä pannulle ja paina ne vielä lastan avulla mahdollisimman ohuiksi. Mitä ohuemman kerroksen saat pannulle, sitä rapeampia rösteistäsi tulee.
  7. Käännä röstiperunat ympäri ja lisää tarvittaessa Eleplantia, jos pannu tuntuu kuivalta.

Tarjoile röstiperunat lämpimänä mustikkagraavatun lohen ja tuoreen tillin kanssa. Raasta päälle vielä piparjuurta.