Letut on helppo valmistaa ja maistuvat vuodenajasta riippumatta. Valmistus on tosi helppoa ja jokaisella on omat niksinsä, mutta tässä takuuvarma lettuohje suussa sulaville letuille. Halutessasi voit muokata lettureseptiä ja jättää lettutaikinasta vaahterasiirapin ja vaniljasokerin pois, jolloin taikina sopii myös suolaisiin lettuihin. (maidoton, soijaton)
Letut on helppo valmistaa ja maistuvat vuodenajasta riippumatta. Valmistus on tosi helppoa ja jokaisella on omat niksinsä, mutta tässä takuuvarma lettuohje suussa sulaville letuille. Halutessasi voit muokata lettureseptiä ja jättää lettutaikinasta vaahterasiirapin ja vaniljasokerin pois, jolloin taikina sopii myös suolaisiin lettuihin. (maidoton, soijaton)
Lettutaikina |
|
2
|
kananmunaa
|
5,5 dl
|
kauramaitoa
|
0,5 dl
|
vaahterasiirappia
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
0,5 tl
|
suolaa
|
2 rkl
|
sulatettua Eleplantia
|
2,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
Paistamiseen: |
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
Lettujen päälle: |
|
125 g
|
karhunvatukoita
|
125 g
|
pensasmustikoita
|
0,5 dl
|
vaahterasiirappia
|
1 dl
|
kermaa vaahdotettuna
|
1 dl
|
mustikkahilloa
|
Tarjoile letut marjojen, vaahterasiirapin, kermavaahdon ja mustikkahillon kanssa.
Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.