Lettuja, marjoja ja vaahterasiirappia

Letut on helppo valmistaa ja maistuvat vuodenajasta riippumatta. Valmistus on tosi helppoa ja jokaisella on omat niksinsä, mutta tässä takuuvarma lettuohje suussa sulaville letuille. Halutessasi voit muokata lettureseptiä ja jättää lettutaikinasta vaahterasiirapin ja vaniljasokerin pois, jolloin taikina sopii myös suolaisiin lettuihin. (maidoton, soijaton)

Lettuja, marjoja ja vaahterasiirappia

Letut on helppo valmistaa ja maistuvat vuodenajasta riippumatta. Valmistus on tosi helppoa ja jokaisella on omat niksinsä, mutta tässä takuuvarma lettuohje suussa sulaville letuille. Halutessasi voit muokata lettureseptiä ja jättää lettutaikinasta vaahterasiirapin ja vaniljasokerin pois, jolloin taikina sopii myös suolaisiin lettuihin. (maidoton, soijaton)

6 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Lettutaikina

2
kananmunaa
5,5
dl
kauramaitoa
0,5
dl
vaahterasiirappia
1
tl
vaniljasokeria
0,5
tl
suolaa
2
rkl
sulatettua Eleplantia
2,5
dl
vehnäjauhoja

Paistamiseen:

50
g
Eleplant-pala

Lettujen päälle:

125
g
karhunvatukoita
125
g
pensasmustikoita
0,5
dl
vaahterasiirappia
1
dl
kermaa vaahdotettuna
1
dl
mustikkahilloa

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita munien joukkoon muut aineet vehnäjauhoa lukuun ottamatta.
  3. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauho muutamassa osassa.
  4. Anna lettutaikinan turvota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
  5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi.
  6. Paista taikinasta ohuita lettuja Eleplantissa.
  7. Jos pannu alkaa kuivua paistaessa, lisää tarvittaessa lisää Eleplantia.

Tarjoile letut marjojen, vaahterasiirapin, kermavaahdon ja mustikkahillon kanssa.

Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.