Suklaahippuvohvelit, vaniljarahkavaahtoa ja suklaakastiketta

Ihanan rapeat suklaahippuvohvelit nautitaan täyteläisen suklaakastikkeen ja vaniljarahkavaahdon kera. Hilloa näihin vohveleihin ei tarvitse lisätä, mutta tuoreet marjat tuovat kivan lisän täyteläisiin vohveleihin. Pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi

Suklaahippuvohvelit, vaniljarahkavaahtoa ja suklaakastiketta

Ihanan rapeat suklaahippuvohvelit nautitaan täyteläisen suklaakastikkeen ja vaniljarahkavaahdon kera. Hilloa näihin vohveleihin ei tarvitse lisätä, mutta tuoreet marjat tuovat kivan lisän täyteläisiin vohveleihin. Pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Vohvelitaikina

50
g
Eleplant-pala
2
dl
vehnäjauhoja
2,5
dl
maitoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
kananmuna
50
g
suklaata

Vaniljarahkavaahto

2
dl
Kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria

Suklaakastike

1,5
dl
Kuohukermaa
1
rkl
tummaa sokeria
100
g
suklaata
25
g
Eleplantia

Valmistusohje

1. Sulata Eleplant. Sekoita vehnäjauho, maito, leivinjauhe, suola ja kananmuna keskenään. Lisää sulatettu rasva ja murskattu suklaa. Anna vohvelitaikinan tekeytyä noin 20 minuuttia ennen paistamista.
2. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka sekä sokerit ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon murennettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele suklaakastike sekoittamalla joukkoon Eleplant.
4. Voitele vohveliraudan paistopinnat Eleplantilla ja paista vohvelit. Nauti vohvelit vaniljarahkavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).