Kuha à la Mannerheim

Mannerheimin tapaan tehty kuha on klassikkoherkku, joka tarjoillaan perinteisesti herkkusienikastikkeen kera. Voit halutessasi tehdä sienikastikkeen myös kotimaisista metsäsienistä.

Kuha à la Mannerheim

Mannerheimin tapaan tehty kuha on klassikkoherkku, joka tarjoillaan perinteisesti herkkusienikastikkeen kera. Voit halutessasi tehdä sienikastikkeen myös kotimaisista metsäsienistä.

4 annosta
2 h
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Piparjuurivoi

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
2,5
tl
piparjuuritahnaa
0,5
tl
suolaa

Herkkusienikastike

40
g
Eleplant-pala
250
g
herkkusieniä
2
dl
Kuohukermaa
0,5
sitruunan mehu
1,5
tl
suolaa
ripaus valkopippuria

Tilliperunat

1
kg
kiinteitä perunoita kuorittuna
1
ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna
50
g
Eleplant-pala

Paistettu kuha

700
g
kuhafileetä
1,5
rkl
suolaa
2
rkl
rapsiöljyä
50
g
Eleplant-pala

Valmistusohje

Sekoita kaikki piparjuurivoin ainekset keskenään sähkövatkaimella. Lusikoi valmis voi tangoksi leivinpaperin keskelle. Rullaa leivinpaperista tanko ja siirrä voi kylmään jähmettymään. Voit halutessasi pursottaa voista myös pursotinpussilla ruusukkeita.

Sulata Eleplant kasarissa. Pilko herkkusienet viipaleiksi. Paista herkkusieniä rasvassa kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon kuohukerma. Anna kastikkeen keittyä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja lisää joukkoon hienonnettu tilli ja Eleplant. Laita kansi päälle ja jätä sivuun odottamaan.

Leikkaa kuhafileistä vatsa- ja selkäruodot pois. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Mausta kuhafileet molemmin puolin suolalla. Laita rapsiöljy paistinpannulle ja lisää kuhafileet. Kun ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean sävyn, laske lieden lämpötilaa ja lisää pannulle Eleplant. Anna rasvan vaahdota ja ruskistua, jatka kalojen kypsennystä vielä noin 1 minuutin ajan.

Tarjoile paistetut kalafileet piparjuurivoin, tilliperunoiden ja sienikastikkeen kanssa.