Kesäiseen minttu-mansikkatäytekakkuun leivotaan täyteläinen kakkupohja. Täytteen mansikat marinoidaan minttusokeriliemessä ja väliin pursotetaan tuorejuustokreemiä. Kakku koristellaan mansikoilla ja syötävillä kukilla. (pähkinätön)
Kesäiseen minttu-mansikkatäytekakkuun leivotaan täyteläinen kakkupohja. Täytteen mansikat marinoidaan minttusokeriliemessä ja väliin pursotetaan tuorejuustokreemiä. Kakku koristellaan mansikoilla ja syötävillä kukilla. (pähkinätön)
Kakkupohja |
|
250 g
|
Eleplant-pala
|
250 g
|
sokeria
|
4 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
4
|
kananmunaa
|
korppujauhoa
|
|
Marinoidut mansikat |
|
2 dl
|
sokeria
|
2 dl
|
vettä
|
0,5 pnt
|
tuoretta minttua
|
1 kg
|
mansikoita
|
Tuorejuustokreemi |
|
300 g
|
Eleplant-rasia
|
600 g
|
tomusokeria
|
400 g
|
tuorejuustoa
|
1. Vaahdota pehmeä Eleplant ja sokeri.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Lisää kananmunat vuorotellen jauhojen kanssa ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita taikina Eleplantilla voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
6. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa, lisää joukkoon minttu ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi minttuliemeksi.
7. Jäähdytä ja pilko joukkoon mansikat.
8. Vaahdota pehmeä Eleplant ja puolet tomusokerista.
9. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä kevyesti vatkaten.
10. Lisää loput tomusokerit. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä.
11. Leikkaa jäähtynyt voikakkupohja kolmeen osaan.
12. Kokoa kerrokset kostuttamalla ensin pohja mansikoiden marinointiliemellä.
13. Pursota kreemi kakkupohjan päälle ja lisää pinnalle marinoituja mansikoita.
14. Toista kerrokset ja koristele pinta mansikoilla, mintulla ja syötävillä kukilla.
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).