Vegaaniset piparit ovat herkullinen tapa nauttia joulun perinteisistä mauista ilman eläinperäisiä ainesosia. Käyttämällä vegaanista piparkakkutaikinaa, jonka valmistukseen hyödynnetään esimerkiksi Eleplant-levitettä, saat aikaan rapeita ja mausteisia pipareita, jotka sopivat täydellisesti jouluiseen herkkupöytään. Vegaaninen pipari on loistava vaihtoehto myös niille, jotka noudattavat kasvisruokavaliota. Koristele piparit vegaanisella pikeerillä, joka valmistetaan aquafabasta eli kikherneiden säilöntäliemestä. Pikeeri tuo pipareihin kauniin ja perinteisen ulkonäön, ja voit lisätä siihen väriainetta saadaksesi värikkäämpiä koristeluja. Näin myös vegaanit voivat osallistua piparien leivontaan ja nauttia joulun tunnelmasta herkullisten pipareiden äärellä.
Vegaaniset piparit ovat herkullinen tapa nauttia joulun perinteisistä mauista ilman eläinperäisiä ainesosia. Käyttämällä vegaanista piparkakkutaikinaa, jonka valmistukseen hyödynnetään esimerkiksi Eleplant-levitettä, saat aikaan rapeita ja mausteisia pipareita, jotka sopivat täydellisesti jouluiseen herkkupöytään. Vegaaninen pipari on loistava vaihtoehto myös niille, jotka noudattavat kasvisruokavaliota. Koristele piparit vegaanisella pikeerillä, joka valmistetaan aquafabasta eli kikherneiden säilöntäliemestä. Pikeeri tuo pipareihin kauniin ja perinteisen ulkonäön, ja voit lisätä siihen väriainetta saadaksesi värikkäämpiä koristeluja. Näin myös vegaanit voivat osallistua piparien leivontaan ja nauttia joulun tunnelmasta herkullisten pipareiden äärellä.
Piparkakkutaikina |
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
1,5 dl
|
sokeria
|
1 dl
|
tummaa siirappia
|
0,5 tl
|
neilikkaa jauhettuna
|
1 tl
|
kanelijauhetta
|
1 tl
|
kardemummaa
|
0,5 tl
|
pomeranssin kuorta
|
1 tl
|
inkiväärijauhetta
|
0,5 dl
|
kaurafraichea
|
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 dl
|
vehnäjauhoja kaulimista varten
|
Pikeeri |
|
0,5 dl
|
aquafabaa
|
500 g
|
tomusokeria
|
1 rkl
|
vaniljasokeria
|
Vegaaninen piparkakkutaikina
1. Paloittele Eleplant kuutioiksi kulhoon.
2. Lisää joukkoon sokeri.
3. Kuumenna siirappi ja kaikki mausteet kattilassa, kunnes siirappi kiehahtaa.
4. Kaada kuuma siirappi rasvan ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaurafraiche.
5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot muutamassa osassa taikinan joukkoon.
6. Vaivaa taikinasta pallo ja kääri se tiukaksi paketiksi tuorekelmuun.
7. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna levätä yön yli.
Vegaaninen pikeeri
1. Vaahdota aquafaba käsivatkaimella.
2. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
3. Siivilöi sokeri muutamassa osassa aquafaban joukkoon.
4. Vaahdota, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
5. Lusikoi massa nuolijan avulla pursotinpussiin.