Maustevoi kasviksille, kanalle ja lihalle

Eleplantista valmistat helposti ihania maustevoita lihalle, kanalle tai kasviksille. Maustevoit kannattaa valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa leivinpaperipötkössä. Näin voit käyttää siivun helposti eri aterioilla. (laktoositon, kananmunaton, vegaaninen)

Maustevoi kasviksille, kanalle ja lihalle

Eleplantista valmistat helposti ihania maustevoita lihalle, kanalle tai kasviksille. Maustevoit kannattaa valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa leivinpaperipötkössä. Näin voit käyttää siivun helposti eri aterioilla. (laktoositon, kananmunaton, vegaaninen)

8 annosta
15 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Sitruuna-salviamaustevoi

200
g
Eleplantia (levite)
0,5
sitruunan kuori ja mehu
muutama lehti tuoretta salviaa
0,5
tl
sormisuolaa tai merisuolaa myllystä
1
rkl
kuivattuja ruiskaunokin kukkia

Ruskistettu pähkinämaustevoi

200
g
Eleplantia (levite)
0,5
dl
pekaanipähkinöitä
0,5
tl
sormisuolaa tai merisuolaa myllystä

Hunajainen savuchilimaustevoi

200
g
Eleplantia (levite)
2
tl
savupaprikajauhetta
0,5
punainen chili
0,5
tl
chililastuja
1
rkl
hunajaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Ota Eleplant pehmenemään huoneenlämpöön noin 30 min ennen sekoitusta.

Sitruuna-salviavoi:

1. Sekoita Eleplantin joukkoon raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu, hienonnettu salvia, suola ja ruiskaunokin kukat.

Ruskistettu pähkinämaustevoi:

2. Ruskista 1/3 Eleplantista miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes se on kauniin ruskeaa.

3. Jäähdytä, sekoita lopun Eleplantin joukkoon, murskaa joukkoon pähkinät ja mausta suolalla.

Hunajainen savuchili maustevoi:

4. Sekoita Eleplantin joukkoon mausteet ja hienonnettu chili.

 

6. Laita maustevoit leivinpaperin sisään ja kääri pötköiksi.

6. Säilytä jääkaapissa ja leikkaa siivuja lämpimien ruokien päälle.