Eleplantista valmistat helposti ihania maustevoita lihalle, kanalle tai kasviksille. Maustevoit kannattaa valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa leivinpaperipötkössä. Näin voit käyttää siivun helposti eri aterioilla. (laktoositon, kananmunaton, vegaaninen)
Eleplantista valmistat helposti ihania maustevoita lihalle, kanalle tai kasviksille. Maustevoit kannattaa valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa leivinpaperipötkössä. Näin voit käyttää siivun helposti eri aterioilla. (laktoositon, kananmunaton, vegaaninen)
Sitruuna-salviamaustevoi |
|
200 g
|
Eleplantia (levite)
|
0,5
|
sitruunan kuori ja mehu
|
muutama lehti tuoretta salviaa
|
|
0,5 tl
|
sormisuolaa tai merisuolaa myllystä
|
1 rkl
|
kuivattuja ruiskaunokin kukkia
|
Ruskistettu pähkinämaustevoi |
|
200 g
|
Eleplantia (levite)
|
0,5 dl
|
pekaanipähkinöitä
|
0,5 tl
|
sormisuolaa tai merisuolaa myllystä
|
Hunajainen savuchilimaustevoi |
|
200 g
|
Eleplantia (levite)
|
2 tl
|
savupaprikajauhetta
|
0,5
|
punainen chili
|
0,5 tl
|
chililastuja
|
1 rkl
|
hunajaa
|
mustapippuria myllystä
|
Ota Eleplant pehmenemään huoneenlämpöön noin 30 min ennen sekoitusta.
Sitruuna-salviavoi:
1. Sekoita Eleplantin joukkoon raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu, hienonnettu salvia, suola ja ruiskaunokin kukat.
Ruskistettu pähkinämaustevoi:
2. Ruskista 1/3 Eleplantista miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes se on kauniin ruskeaa.
3. Jäähdytä, sekoita lopun Eleplantin joukkoon, murskaa joukkoon pähkinät ja mausta suolalla.
Hunajainen savuchili maustevoi:
4. Sekoita Eleplantin joukkoon mausteet ja hienonnettu chili.
6. Laita maustevoit leivinpaperin sisään ja kääri pötköiksi.
6. Säilytä jääkaapissa ja leikkaa siivuja lämpimien ruokien päälle.