Blinit ovat talvikauden suosikkiherkkuja. Saat blineistä maidottomia korvaamalla täysmaidon kauramaidolla ja vaihtamalla smetanan esimerkiksi kaurafraicheen. (laktoositon)
Blinit ovat talvikauden suosikkiherkkuja. Saat blineistä maidottomia korvaamalla täysmaidon kauramaidolla ja vaihtamalla smetanan esimerkiksi kaurafraicheen. (laktoositon)
Blinitaikina |
|
2 dl
|
täysmaitoa
|
20 g
|
tuorehiivaa (noin ½ pakettia)
|
2 dl
|
tattarijauhoja
|
1,5 dl
|
vichyä
|
0,5 dl
|
sulatettua Eleplantia
|
1,25 dl
|
vehnäjauhoja
|
2
|
kananmunaa
|
ripaus suolaa
|
|
ripaus valkopippuria
|
|
100 g
|
Eleplantia sulatettuna paistamiseen
|
200 g
|
smetanaa
|
2
|
punasipulia hienonnettuna
|
1 ruukku
|
ruohosipulia hienonnettuna
|
2
|
suolakurkkua hienonnettuna
|
150 g
|
kirjolohen mätiä
|
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon tuorehiiva ja sekoita. Lisää tattarijauhot ja sekoita huolellisesti. Pidä taikinaa huoneenlämmössä noin 4–6 tunnin ajan, jonka jälkeen siirrä se jääkaappiin ja anna levätä yön yli.
Lisää taikinaan seuraavana päivänä vichy, Eleplant ja vehnäjauhot. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele muutamassa osassa taikinan joukkoon.
Kuumenna blinipannu kuumaksi. Laita sulatettua Eleplantia pannulle reilusti niin, että pannun pohja peittyy. Kaada pannulle noin puolen sentin kerros blinimassaa. Paista blinit kullanruskeiksi.
Tarjoile blinit smetanan, hienonnetun punasipulin, ruohosipulin ja suolakurkun sekä mädin kanssa.