Mäti-voikastike on ehkä trendikkäintä mitä kalan kanssa voi tarjota. Kirjolohen mädistä ja Eleplantista tehty kastike on herkullinen ja elegantti lisuke krossatuille perunoille sekä kesän odotetuimmille varhaisperunoille. Kastike viimeistellään ruohosipulilla. Voilá!
Mäti-voikastike on ehkä trendikkäintä mitä kalan kanssa voi tarjota. Kirjolohen mädistä ja Eleplantista tehty kastike on herkullinen ja elegantti lisuke krossatuille perunoille sekä kesän odotetuimmille varhaisperunoille. Kastike viimeistellään ruohosipulilla. Voilá!
Mäti-voikastike |
|
200 g
|
salottisipulia
|
2 dl
|
valkoviiniä
|
2
|
sitruunan mehu
|
5 oksaa
|
timjamia
|
2 dl
|
laktoositonta kermaa
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
suolaa
|
|
50 g
|
ruohosipulia
|
100 g
|
kirjolohen mätiä
|
4
|
siikafileetä
|
Krossattua perunaa |
|
8
|
perunaa
|
100 g
|
Eleplantia
|
0,5 tl
|
suolaa
|
1. Pilko kattilaan salottisipuli. Lisää joukkoon viini, sitruunamehu ja timjami.
2. Keitä liemi puoleen ja siivilöi toiseen kattilaan.
3. Lisää liemen joukkoon vispaten kerma ja kuutioitu Eleplant.
4. Mausta kastike suolalla. Hienonna valmiin kastikkeen joukkoon ruohosipuli ja lisää lopuksi kirjolohen mäti.
5. Putsaa siikafileistä pois rasvat ja ruodot.
6. Polta siian nahkapuoli kaasupolttimella ja paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 1 minuutti.
7. Mausta kevyesti suolalla.
8. Keitä perunat kypsäksi. Murskaa perunat niin, että palat jäävät sormenpään paksuisiksi.
9. Mausta perunat kattilassa Eleplantin ja suolan kanssa.
10. Tarjoile mäti-voikastike hiillostetun siian ja krossatun perunan kanssa.
Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.