Eleplantin saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on helppo valmistaa ja ilahduttaa monipuolisuudellaan – perinteinen maku sopii juhlapöytään joulusta juhannukseen. Tämä vegaaninen leipä on täyteläinen herkku, jonka maku syvenee säilytyksessä, joten se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Itse tehty saaristolaisleipä on myös upea lahjaidea, sillä se säilyy viileässä yli viikon ajan. Tutustu saaristolaisleivän reseptiin ja testaa eri mehuvaihtoehtoja, kuten karpaloa tai omenaa, ja anna leivälle oma persoonallinen vivahteesi.

Eleplantin saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on helppo valmistaa ja ilahduttaa monipuolisuudellaan – perinteinen maku sopii juhlapöytään joulusta juhannukseen. Tämä vegaaninen leipä on täyteläinen herkku, jonka maku syvenee säilytyksessä, joten se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Itse tehty saaristolaisleipä on myös upea lahjaidea, sillä se säilyy viileässä yli viikon ajan. Tutustu saaristolaisleivän reseptiin ja testaa eri mehuvaihtoehtoja, kuten karpaloa tai omenaa, ja anna leivälle oma persoonallinen vivahteesi.

3 annosta
2 h
Helppo
Eleplantin saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on monipuolinen ruokapöydän herkku

Saaristolaisleipä on täydellinen lisä moneen eri ruokalajiin. Se sopii sellaisenaan tai keiton kylkeen esimerkiksi levitteellä viimeisteltynä. Alkuruuaksi leipä toimii erinomaisesti erilaisilla täytteillä, kuten kylmäsavulohella, lohimoussella tai skagenilla – kaikki merenelävät korostavat leivän makua upeasti. Saaristolaisleipää voi käyttää myös voileipäkakussa, ja se tuo juhlapöytään helposti juhlavuutta. Ohueksi leikattuna ja uunissa tai pannulla öljyssä paahdettuna siitä saa maukkaita ruislastuja, jotka sopivat erityisesti dipattavaksi ja pikkupurtavaksi.

 
 
Annosta

Ainekset

Saaristolaisleivän taikina

1
l
appelsiinimehua
22
g
kuivahiivaa
1
rkl
suolaa
2
dl
tummaa siirappia
5
dl
kaljamaltaita
5
dl
ruisjauhoja
13
dl
vehnäjauhoja
100
g
Eleplant-pala
Eleplantia vuokien voiteluun

Pinnalle

50
g
Eleplant-pala
0,5
dl
tummaa siirappia

Valmistusohje

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöisiksi. Laita mehu taikinakulhoon ja lisää hiiva. Sekoita ja anna hiivan liueta hetki.
  2. Lisää joukkoon suola, siirappi, maltaat, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita.
  3. Sulata Eleplant ja lisää taikinan joukkoon. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia.
  5. Voitele kolme leipävuokaa Eleplantilla. Jaa taikina vuokiin ja kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
  7. Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon siirappi. Voitele saaristolaisleipien pinta siirappiseoksella ja jätä leivät jäähtyvään uuniin n. 15 minuutiksi.