Saaristolaisleipä on helppo valmistaa ja ilahduttaa monipuolisuudellaan – perinteinen maku sopii juhlapöytään joulusta juhannukseen. Tämä vegaaninen leipä on täyteläinen herkku, jonka maku syvenee säilytyksessä, joten se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Itse tehty saaristolaisleipä on myös upea lahjaidea, sillä se säilyy viileässä yli viikon ajan. Tutustu saaristolaisleivän reseptiin ja testaa eri mehuvaihtoehtoja, kuten karpaloa tai omenaa, ja anna leivälle oma persoonallinen vivahteesi.
Saaristolaisleipä on helppo valmistaa ja ilahduttaa monipuolisuudellaan – perinteinen maku sopii juhlapöytään joulusta juhannukseen. Tämä vegaaninen leipä on täyteläinen herkku, jonka maku syvenee säilytyksessä, joten se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Itse tehty saaristolaisleipä on myös upea lahjaidea, sillä se säilyy viileässä yli viikon ajan. Tutustu saaristolaisleivän reseptiin ja testaa eri mehuvaihtoehtoja, kuten karpaloa tai omenaa, ja anna leivälle oma persoonallinen vivahteesi.
Saaristolaisleipä on täydellinen lisä moneen eri ruokalajiin. Se sopii sellaisenaan tai keiton kylkeen esimerkiksi levitteellä viimeisteltynä. Alkuruuaksi leipä toimii erinomaisesti erilaisilla täytteillä, kuten kylmäsavulohella, lohimoussella tai skagenilla – kaikki merenelävät korostavat leivän makua upeasti. Saaristolaisleipää voi käyttää myös voileipäkakussa, ja se tuo juhlapöytään helposti juhlavuutta. Ohueksi leikattuna ja uunissa tai pannulla öljyssä paahdettuna siitä saa maukkaita ruislastuja, jotka sopivat erityisesti dipattavaksi ja pikkupurtavaksi.
Saaristolaisleivän taikina |
|
1 l
|
appelsiinimehua
|
22 g
|
kuivahiivaa
|
1 rkl
|
suolaa
|
2 dl
|
tummaa siirappia
|
5 dl
|
kaljamaltaita
|
5 dl
|
ruisjauhoja
|
13 dl
|
vehnäjauhoja
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
Eleplantia vuokien voiteluun
|
|
Pinnalle |
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|