Taatelikakku on kahvikakkujen klassikko ja jokaisella on omat muistonsa taatelikakun syömisestä. Useilla se liittyy jouluun, mutta mehevä taatelikakku maistuu ihan jokaisena vuodenaikana. Katso tästä ohje pehmeän taatelikakun tekemiseen ja valmistaudu luomaan uusia muistoja. Reseptiä voi soveltaa omien mieltymysten mukaan. Voit esimerkiksi halutessasi kostuttaa kakun rommilla tai amaretto-liköörillä. Kuorruttaessa on tärkeää huomioida, että ripottelet pähkinät päälle ennen kuin kuorrute kovettuu. Kakkutaikinan kananmunat voi korvata halutessaan 150 grammalla kaurafraichea. (maidoton)
Taatelikakku on kahvikakkujen klassikko ja jokaisella on omat muistonsa taatelikakun syömisestä. Useilla se liittyy jouluun, mutta mehevä taatelikakku maistuu ihan jokaisena vuodenaikana. Katso tästä ohje pehmeän taatelikakun tekemiseen ja valmistaudu luomaan uusia muistoja. Reseptiä voi soveltaa omien mieltymysten mukaan. Voit esimerkiksi halutessasi kostuttaa kakun rommilla tai amaretto-liköörillä. Kuorruttaessa on tärkeää huomioida, että ripottelet pähkinät päälle ennen kuin kuorrute kovettuu. Kakkutaikinan kananmunat voi korvata halutessaan 150 grammalla kaurafraichea. (maidoton)
Kakkutaikina |
|
250 g
|
kivettömiä taateleita
|
2,5 dl
|
vettä
|
2,5 dl
|
fariinisokeria
|
200 g
|
Eleplant-pala
|
2
|
kananmunaa
|
3,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
2 tl
|
vaniljasokeria
|
1 tl
|
kanelijauhetta
|
1 tl
|
jauhettua neilikkaa
|
0,5 tl
|
muskottipähkinää
|
1 tl
|
kuivattua inkivääriä
|
1 tl
|
ruokasoodaa
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
2 rkl
|
Eleplantia kakkuvuoan voiteluun
|
Kuorrutus |
|
1 dl
|
kookosmaitoa
|
120 g
|
tummaa suklaata paloiteltuna
|
0,5 tl
|
suolaa
|
40 g
|
pistaasipähkinöitä rouhittuna
|