4 annosta
aktiivinen 45 min passiivinen 45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Vohvelitaikina

125
g
Eleplant juoksevaa
4
dl
laktoositonta maitojuomaa
3,2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
2
kanamunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
120
g
emmental- tai cheddarjuustoraastetta
1,5
dl
Eleplant juoksevaa vohvelien paistamiseen
1,5
dl
Eleplant juoksevaa vohvelien paistamiseen

Pikkelöity punasipuli

0,5
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
0,5
tl
suolaa
1
iso punasipuli suikaloituna

Ainekset

200
g
kylmäsavustettua kirjolohta siivutettuna
200
g
laktoositonta creme fraichea
ruohosipulia tai tilliä viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Sekoita kulhossa vispilällä Eleplant juokseva ja maito sekaisin. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää maidon joukkoon.
  2. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset erillisessä astiassa ja lisää ne nuolijalla nostellen taikinan joukkoon. Nosta lopuksi joukkoon juustoraaste. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Paista vohvelit vohveliraudalla. Lisää noin 1–2 ruokalusikallista Eleplant juoksevaa vohvelia kohden. Nosta valmiit vohvelit laakealle astialle tai pellille talouspaperin päälle. 
  4. Valmista pikkelöity punasipuli kiehauttamalla kattilassa etikka, sokeri, vesi ja suola. Lisää punasipulisuikaleet kuumaan pikkeliliemeen ja anna jäähtyä.
  5. Tarjoile valmiit juustovohvelit kylmäsavustetun kirjolohen, pikkelöidyn punasipulin ja creme fraichen kanssa.