Ihanan rapeat suklaahippuvohvelit nautitaan täyteläisen suklaakastikkeen ja vaniljarahkavaahdon kera. Hilloa näihin vohveleihin ei tarvitse lisätä, mutta tuoreet marjat tuovat kivan lisän täyteläisiin vohveleihin. Pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi
Ihanan rapeat suklaahippuvohvelit nautitaan täyteläisen suklaakastikkeen ja vaniljarahkavaahdon kera. Hilloa näihin vohveleihin ei tarvitse lisätä, mutta tuoreet marjat tuovat kivan lisän täyteläisiin vohveleihin. Pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi
Vohvelitaikina |
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
2 dl
|
vehnäjauhoja
|
2,5 dl
|
maitoa
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 tl
|
suolaa
|
1
|
kananmuna
|
50 g
|
suklaata
|
Vaniljarahkavaahto |
|
2 dl
|
Kuohukermaa
|
2 dl
|
maitorahkaa
|
2 rkl
|
sokeria
|
1 rkl
|
vaniljasokeria
|
Suklaakastike |
|
1,5 dl
|
Kuohukermaa
|
1 rkl
|
tummaa sokeria
|
100 g
|
suklaata
|
25 g
|
Eleplantia
|
1. Sulata Eleplant. Sekoita vehnäjauho, maito, leivinjauhe, suola ja kananmuna keskenään. Lisää sulatettu rasva ja murskattu suklaa. Anna vohvelitaikinan tekeytyä noin 20 minuuttia ennen paistamista.
2. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka sekä sokerit ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon murennettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele suklaakastike sekoittamalla joukkoon Eleplant.
4. Voitele vohveliraudan paistopinnat Eleplantilla ja paista vohvelit. Nauti vohvelit vaniljarahkavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).