Flatbread eli pannuleipä on mainio vaihtoehto suolaiseksi tarjottavaksi juhliin, illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin. Pannulla paistettavat leivät täytetään pinaatilla, fetalla, paahdetuilla siemenillä ja tuoreella mintulla – makuyhdistelmä on täyteläinen mutta samalla raikas. Jogurttitaikinasta valmistettu taikina pysyy mehevänä ja pehmeänä paistettaessa. Kylkeen sopii raikas jogurttidippi, joka viimeistelee kokonaisuuden ja tuo leiville ihanaa tasapainoa. Sulkemisesta löytyy vinkkivideoita netistä.
Flatbread eli pannuleipä on mainio vaihtoehto suolaiseksi tarjottavaksi juhliin, illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin. Pannulla paistettavat leivät täytetään pinaatilla, fetalla, paahdetuilla siemenillä ja tuoreella mintulla – makuyhdistelmä on täyteläinen mutta samalla raikas. Jogurttitaikinasta valmistettu taikina pysyy mehevänä ja pehmeänä paistettaessa. Kylkeen sopii raikas jogurttidippi, joka viimeistelee kokonaisuuden ja tuo leiville ihanaa tasapainoa. Sulkemisesta löytyy vinkkivideoita netistä.
Täyte |
|
3 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
100 g
|
pinaattia
|
50 g
|
pinjan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
|
150 g
|
fetajuustoa
|
1
|
sitruunan kuori raastettuna
|
1 tl
|
ras el hanout -mausteseosta
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
17
|
mintun lehteä hienonnettuna
|
Taikina |
|
3 dl
|
Taikina
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 tl
|
suolaa
|
1 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
240 g
|
turkkilaista jogurttia
|
1,5 dl
|
vehnäjauhoja flatbreadien kaulimiseen ja muotoiluun
|
|
|
0,5 dl
|
Eleplant juoksevaa flatbreadien paistamiseen
|
Jogurttidippi |
|
200 g
|
turkkilaista jogurttia
|
17
|
mintun lehteä hienonnettuna
|
1
|
sitruunan mehu
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1 tl
|
paprikajauhetta
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
sokeria
|