Pinaatilla ja fetalla täytetyt flatbreadit ja jogurttidippi

Flatbread eli pannuleipä on mainio vaihtoehto suolaiseksi tarjottavaksi juhliin, illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin. Pannulla paistettavat leivät täytetään pinaatilla, fetalla, paahdetuilla siemenillä ja tuoreella mintulla – makuyhdistelmä on täyteläinen mutta samalla raikas. Jogurttitaikinasta valmistettu taikina pysyy mehevänä ja pehmeänä paistettaessa. Kylkeen sopii raikas jogurttidippi, joka viimeistelee kokonaisuuden ja tuo leiville ihanaa tasapainoa. Sulkemisesta löytyy vinkkivideoita netistä.

Pinaatilla ja fetalla täytetyt flatbreadit ja jogurttidippi

Flatbread eli pannuleipä on mainio vaihtoehto suolaiseksi tarjottavaksi juhliin, illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin. Pannulla paistettavat leivät täytetään pinaatilla, fetalla, paahdetuilla siemenillä ja tuoreella mintulla – makuyhdistelmä on täyteläinen mutta samalla raikas. Jogurttitaikinasta valmistettu taikina pysyy mehevänä ja pehmeänä paistettaessa. Kylkeen sopii raikas jogurttidippi, joka viimeistelee kokonaisuuden ja tuo leiville ihanaa tasapainoa. Sulkemisesta löytyy vinkkivideoita netistä.

12 annosta
aktiivinen 1 h 15 min, passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Täyte

3
rkl
Eleplant juoksevaa
2
valkosipulinkynttä
100
g
pinaattia
50
g
pinjan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
150
g
fetajuustoa
1
sitruunan kuori raastettuna
1
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
17
mintun lehteä hienonnettuna

Taikina

3
dl
Taikina
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
rkl
Eleplant juoksevaa
240
g
turkkilaista jogurttia
1,5
dl
vehnäjauhoja flatbreadien kaulimiseen ja muotoiluun
0,5
dl
Eleplant juoksevaa flatbreadien paistamiseen

Jogurttidippi

200
g
turkkilaista jogurttia
17
mintun lehteä hienonnettuna
1
sitruunan mehu
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Valmistusohje

  1. Valmista täyte kuumentamalla Eleplant paistinpannulla. Kuullota valkosipulia paistinpannulla noin minuutin ajan. Lisää joukkoon pinaatti ja siemenet. Jatka kuullottamista noin 1–2 minuutin ajan, kunnes pinaatti on pehmennyt. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon loput ainekset. Siirrä täyte kulhoon ja soseuta karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mikä haluat täytteestäsi karkeampaa voit jättää soseuttamisen välistä ja sekoittaa ainekset huolellisesti kulhossa sekaisin.
  2. Valmista flatbread-taikina sekoittamalla kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon Eleplant ja jogurtti. Vaivaa kevyesti, kunnes jauhot ovat imeytyneet jogurttiin. Siirrä taikina pöydälle ja vaivaa palloksi. Käytä apuna 1–2 dl vehnäjauhoja. Jaa taikinasta 10 palloa ja kauli ne ohuiksi muutaman millin paksuisiksi lätyiksi. Aseta täytettä niiden keskelle ja käännä jokainen reuna täytteen päälle. Rypytä saumat sormien avulla kiinni.
  3. Kuumenna Eleplant paistinpannulla paista flatbreadit keskikovalla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta valmiit flatbreadit talouspaperin päälle kuivumaan.
  4. Valmista jogurttidippi sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Tarjoile paistetut flatbreadit lämpimänä jogurttidipin kanssa.