Tattariblinit

Blinit ovat talvikauden suosikkiherkkuja. Saat blineistä maidottomia korvaamalla täysmaidon kauramaidolla ja vaihtamalla smetanan esimerkiksi kaurafraicheen. (laktoositon)

Tattariblinit

Blinit ovat talvikauden suosikkiherkkuja. Saat blineistä maidottomia korvaamalla täysmaidon kauramaidolla ja vaihtamalla smetanan esimerkiksi kaurafraicheen. (laktoositon)

4 annosta
aktiivinen 1,5 h, passiivinen 12–24 h
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Blinitaikina

2
dl
täysmaitoa
20
g
tuorehiivaa (noin ½ pakettia)
2
dl
tattarijauhoja
1,5
dl
vichyä
0,5
dl
sulatettua Eleplantia
1,25
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
100
g
Eleplantia sulatettuna paistamiseen
200
g
smetanaa
2
punasipulia hienonnettuna
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
2
suolakurkkua hienonnettuna
150
g
kirjolohen mätiä

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon tuorehiiva ja sekoita. Lisää tattarijauhot ja sekoita huolellisesti. Pidä taikinaa huoneenlämmössä noin 4–6 tunnin ajan, jonka jälkeen siirrä se jääkaappiin ja anna levätä yön yli.

Lisää taikinaan seuraavana päivänä vichy, Eleplant ja vehnäjauhot. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele muutamassa osassa taikinan joukkoon.

Kuumenna blinipannu kuumaksi. Laita sulatettua Eleplantia pannulle reilusti niin, että pannun pohja peittyy. Kaada pannulle noin puolen sentin kerros blinimassaa. Paista blinit kullanruskeiksi.

Tarjoile blinit smetanan, hienonnetun punasipulin, ruohosipulin ja suolakurkun sekä mädin kanssa.