Naanleivät

Herkulliset intialaista alkuperää olevat naanleivät onnistuvat helposti myös kotona. Leivät voi paistaa uunissa, pannulla tai jopa grillissä. Voitelemalla naanleivät valkosipulilla maustetulla Eleplant voisulalla takaat herkullisen leipähetken!

Naanleivät

Herkulliset intialaista alkuperää olevat naanleivät onnistuvat helposti myös kotona. Leivät voi paistaa uunissa, pannulla tai jopa grillissä. Voitelemalla naanleivät valkosipulilla maustetulla Eleplant voisulalla takaat herkullisen leipähetken!

12 annosta
aktiivinen 45 min, passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Naanleipätaikina

2,5
dl
maitoa
11
g
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1,5
tl
sokeria
485
g
vehnäjauhoja
0,5
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
sulatettua Eleplantia voiteluun

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi.
  2. Lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri.
  3. Anna vaikuttaa noin 1–2 minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon vehnäjauho ja jogurtti.
  5. Vaivaa taikinasta yksi iso pallo ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  6. Pyörittele naanleipien taikinasta 12–14 kpl tasaista palloa.
  7. Anna leipien kohota huoneenlämmössä peittettynä noin 15–20 minuutin ajan.
  8. Kauli palloista noin 5 mm paksuisia pyöreitä lettuja ja laita kuumalle pannulle tai grilliin.
  9. Kypsennä leipiä noin minuutin ajan per puoli.
  10. Valele naanleipien päälle sulatettua Eleplantia.