Marenkikakku & mustikkacurd-täyte

Marenkikakku on helppo ja näyttävä tarjottava juhlapöytään. Valmistele kakun ainekset hyvissä ajoin valmiiksi ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. (gluteeniton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Marenkikakku & mustikkacurd-täyte

Marenkikakku on helppo ja näyttävä tarjottava juhlapöytään. Valmistele kakun ainekset hyvissä ajoin valmiiksi ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. (gluteeniton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

10 annosta
60 min, passiivinen 2 h
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Marenki

6
kananmunan valkuaista
dl
sokeria
ripaus suolaa
4
dl
tomusokeria

Mustikkacurd

200
g
mustikoita (pakaste)
2
dl
sokeria
4
dl
vettä
½
dl
maissitärkkelystä
6
kananmunan keltuaista
150
g
Eleplant-pala

Mousse

4
dl
kermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
rahkaa

Pinnalle

1
rs
pensasmustikoita (200 g)
tuoretta minttua
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Valmista ensin marenki.
  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää ripaus suolaa ja tomusokeri muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Vaahdota tasaiseksi.
  3. Laita marenkimassa esimerkiksi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota leivinpaperille pellille haluamasi (n. 20 cm) kokoisia ympyrän muotoisia marenkeja ja täytä ympyrät marenkimassalla.
  4. Kuivaa marenkeja 90-asteisessa uunissa noin 2 h. Jätä marengit jäähtyvään uuniin vielä kuivumaan, uuninluukku raollaan, ettei kosteus jää uuniin.
  5. Valmista mustikkacurd.
  6. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri, vesi, maissitärkkelys ja keltuaiset.
  7. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, kunnes massa sakeutuu.
  8. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon Eleplant nokareina. Sekoita tasaiseksi.
  9. Valmista mousse.
  10. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi.
  11. Kokoa marenkikakku juuri ennen tarjoilua laittamalla marenkilevylle mustikkacurdia ja reilusti moussea. Toista kerrokset.
  12. Lisää pinnalle koristeeksi pensasmustikoita ja halutessasi tuoretta minttua sekä syötäviä kukkia.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata marengin valkuaiset aquafaballa (1 valkuainen = 33 ml aquafabaa). Mustikkacurdin vegaaniversio onnistuu jättämällä keltuaiset pois reseptistä.