10 annosta
60 min, passiivinen 2 h
Keskivaikea
Marenkikakku on helppo ja näyttävä tarjottava juhlapöytään. Valmistele kakun ainekset hyvissä ajoin valmiiksi ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. (gluteeniton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)
Marenkikakku on helppo ja näyttävä tarjottava juhlapöytään. Valmistele kakun ainekset hyvissä ajoin valmiiksi ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. (gluteeniton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)
Marenki |
|
6
|
kananmunan valkuaista
|
2½ dl
|
sokeria
|
ripaus suolaa
|
|
4 dl
|
tomusokeria
|
Mustikkacurd |
|
200 g
|
mustikoita (pakaste)
|
2 dl
|
sokeria
|
4 dl
|
vettä
|
½ dl
|
maissitärkkelystä
|
6
|
kananmunan keltuaista
|
150 g
|
Eleplant-pala
|
Mousse |
|
4 dl
|
kermaa
|
½ dl
|
sokeria
|
2 tl
|
vaniljasokeria
|
2 dl
|
rahkaa
|
Pinnalle |
|
1 rs
|
pensasmustikoita (200 g)
|
tuoretta minttua
|
|
syötäviä kukkia
|
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata marengin valkuaiset aquafaballa (1 valkuainen = 33 ml aquafabaa). Mustikkacurdin vegaaniversio onnistuu jättämällä keltuaiset pois reseptistä.