Kurpitsa-uunijuustokakku & omenavoi

Uunissa paistettu juustokakku, tunnettu myös amerikkalaisena tai New York -tyylisenä juustokakkuna, hurmaa pehmeällä ja mehevällä koostumuksellaan. Kurpitsa-uunijuustokakku on napakymppi syksyn juhliin, mutta uunijuustokakku tarvitsee usein jonkin lisäkkeen tuomaan makua ja tekstuuria. Juustokakun kera tarjoiltava omenavoi tuo tähän herkkuun ihanaa makeutta ja kanelin lämpöä. Suussasulava kakku ja makea omenavoi ovat hitti Halloween-juhlissa. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Kurpitsa-uunijuustokakku & omenavoi

Uunissa paistettu juustokakku, tunnettu myös amerikkalaisena tai New York -tyylisenä juustokakkuna, hurmaa pehmeällä ja mehevällä koostumuksellaan. Kurpitsa-uunijuustokakku on napakymppi syksyn juhliin, mutta uunijuustokakku tarvitsee usein jonkin lisäkkeen tuomaan makua ja tekstuuria. Juustokakun kera tarjoiltava omenavoi tuo tähän herkkuun ihanaa makeutta ja kanelin lämpöä. Suussasulava kakku ja makea omenavoi ovat hitti Halloween-juhlissa. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

8 annosta
2 h
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Juustokakun täyte

n. 400
g
kuorittua, kuutioitua kurpitsaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
dl
maissitärkkelystä
1
tl
vanljasokeria
½
tl
jauhettua kanelia

Juustokakun keksipohja

200
g
Digestive-keksejä
100
g
Eleplant-pala

Omenavoi

½
kg
omenoita
dl
fariinisokeria
½
dl
vettä
½
tl
kanelia
50
g
Eleplantia

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kurpitsasose.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa kuutioiksi. Laita kuutiot uunipellille ja paahda kypsäksi 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Soseuta kurpitsa.
  3. Valmista keksipohja.
  4. Murskaa digestive-keksit ja yhdistä joukkoon sulatettu Eleplant.
  5. Vuoraa 22–24 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  6. Painele keksiseos tiivisti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka folion päälle ja käännä folion reunat kakkuvuoan reunoille, jotta täyte ei pääse valumaan välistä.
  7. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  8. Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään.
  9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  11. Valmista omenavoi.
  12. Laita kattilaan kuoritut ja kuutiodut omenat, fariinisokeri, vesi ja kaneli.
  13. Kiehauta ja hauduta noin 10 minuuttia.
  14. Soseuta ja lisää joukkoon Eleplant.
  15. Sekoita omenavoi huolellisesti ja jäähdytä.
  16. Koristele kurpitsajuustokakun palat esimerkiksi kermavaahdolla ja valuta päälle omenavoita.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).