Kurpitsakakku appelsiini- & tuorejuusto -kuorrutuksella

Kurpitsakakku on todellinen syksyn herkku, joka loistaa erityisesti halloweenjuhlissa. Mausteinen kurpitsakakku saa makeaa raikkautta appelsiini-tuorejuustokuorrutteesta, joka on sekä helppo valmistaa että ihanan pehmeä. Muista levittää kuorrutus hyvin jäähtyneen kakun päälle, jotta se ei sula. Halutessasi voit koristella kakun valkosuklaaraasteella tai murskatuilla hasselpähkinöillä lisämakua ja -tekstuuria varten. Tämä verrattoman mainio kurpitsakakkuresepti yhdistää sesongin parhaat maut ja todellakin tekee vaikutuksen! (soijaton, laktoositon, sisältää kananmunaa)

Kurpitsakakku appelsiini- & tuorejuusto -kuorrutuksella

Kurpitsakakku on todellinen syksyn herkku, joka loistaa erityisesti halloweenjuhlissa. Mausteinen kurpitsakakku saa makeaa raikkautta appelsiini-tuorejuustokuorrutteesta, joka on sekä helppo valmistaa että ihanan pehmeä. Muista levittää kuorrutus hyvin jäähtyneen kakun päälle, jotta se ei sula. Halutessasi voit koristella kakun valkosuklaaraasteella tai murskatuilla hasselpähkinöillä lisämakua ja -tekstuuria varten. Tämä verrattoman mainio kurpitsakakkuresepti yhdistää sesongin parhaat maut ja todellakin tekee vaikutuksen! (soijaton, laktoositon, sisältää kananmunaa)

10 annosta
1 h 15 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Kurpitsakakku:

170
g
Eleplantia
1
myskikurpitsa
2
kananmunaa
2,5
dl
ruokosokeria
3
dl
vehnäjauhoa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
ruokasooda
0,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
2
tl
kanelia
1,5
tl
inkivääriä
1
tl
kardemummaa

Appelsiini-tuorejuustokuorrute:

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
200
g
laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2,5
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
appelsiinimehua

Koristeluun:

tuoretta minttua
raastettua appelsiinin kuorta

Valmistusohje

  1. Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla.
  2. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  3. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet, paloittele ja keitä palat kypsiksi kiehuvassa vedessä.
  4. Soseuta palat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tarvitset sosetta reseptiin 3 dl.
  5. Vaahdota kananmunat ja ruokosokeri vaahdoksi.
  6. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon, sekoita.
  7. Lisää lopuksi joukkoon kurpitsasose ja ruskistettu Eleplant.
  8. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24-senttiseen kakkuvuokaan.
  9. Paista kakku 180-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia riippuen kakun paksuudesta. Tarkista kakun kypsyys tikulla kakun keskiosasta.
  10. Valmista kuorrute vaahdottamalla Eleplant ja tuorejuusto.
  11. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
  12. Sekoita ja mausta kuorrute lopuksi appelsiinin mehulla.
  13. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle lastalla ja raasta päälle appelsiininkuorta.
  14. Koristele kurpitsakakku mintun lehdillä.