Korvapuustikakku

Korvapuustikakku on ihastuttava leivonnainen, jossa korvapuustin mausteet pääsevät oikeuksiinsa mehevän kakun muodossa. Kardemumman, kanelin ja fariinisokerin yhdistelmä tuo leivonnaiseen lämmintä nostalgiaa, ja pehmeä Eleplant-kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Tämä gluteeniton herkku sopii niin juhlapöytään kuin arjen makeisiin hetkiin!

Korvapuustikakku

Korvapuustikakku on ihastuttava leivonnainen, jossa korvapuustin mausteet pääsevät oikeuksiinsa mehevän kakun muodossa. Kardemumman, kanelin ja fariinisokerin yhdistelmä tuo leivonnaiseen lämmintä nostalgiaa, ja pehmeä Eleplant-kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Tämä gluteeniton herkku sopii niin juhlapöytään kuin arjen makeisiin hetkiin!

12 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

4,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1,75
dl
sokeria
0,5
rkl
jauhettua kardemummaa
0,5
rkl
ruokasoodaa
150
g
Eleplant-pala
3
dl
kauramaitoa
2
dl
vaaleaa siirappia

Korvapuustitäyte

2
dl
kakkutaikinaa
2
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia

Kuorrute

250
g
Eleplantia
150
g
tomusokeria
0,5
tl
suolaa
1
rkl
kauramaitoa

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Sulata Eleplant, jäähdytä hieman ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää kauramaito ja siirappi. Sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi.

3. Ota erikseen noin 2 dl kakkutaikinaa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

4. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka. Levitä pohjalle puolet kakkutaikinasta. Levitä päälle korvapuustitäyte ja lisää päälle vielä loput taikinasta. Tasoita.

5. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kauttaaltaan kypsynyt. Jäähdytä.

6. Vaahdota kuorrutteen ainekset yleiskoneessa tai käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtynyt korvapuustikakku kuorrutteella.