Korvapuustikakku on ihastuttava leivonnainen, jossa korvapuustin mausteet pääsevät oikeuksiinsa mehevän kakun muodossa. Kardemumman, kanelin ja fariinisokerin yhdistelmä tuo leivonnaiseen lämmintä nostalgiaa, ja pehmeä Eleplant-kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Tämä gluteeniton herkku sopii niin juhlapöytään kuin arjen makeisiin hetkiin!
Korvapuustikakku on ihastuttava leivonnainen, jossa korvapuustin mausteet pääsevät oikeuksiinsa mehevän kakun muodossa. Kardemumman, kanelin ja fariinisokerin yhdistelmä tuo leivonnaiseen lämmintä nostalgiaa, ja pehmeä Eleplant-kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Tämä gluteeniton herkku sopii niin juhlapöytään kuin arjen makeisiin hetkiin!
Ainekset |
|
4,5 dl
|
gluteenitonta jauhoseosta
|
1,75 dl
|
sokeria
|
0,5 rkl
|
jauhettua kardemummaa
|
0,5 rkl
|
ruokasoodaa
|
150 g
|
Eleplant-pala
|
3 dl
|
kauramaitoa
|
2 dl
|
vaaleaa siirappia
|
Korvapuustitäyte |
|
2 dl
|
kakkutaikinaa
|
2 rkl
|
fariinisokeria
|
2 tl
|
kanelia
|
Kuorrute |
|
250 g
|
Eleplantia
|
150 g
|
tomusokeria
|
0,5 tl
|
suolaa
|
1 rkl
|
kauramaitoa
|
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Sulata Eleplant, jäähdytä hieman ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää kauramaito ja siirappi. Sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi.
3. Ota erikseen noin 2 dl kakkutaikinaa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
4. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka. Levitä pohjalle puolet kakkutaikinasta. Levitä päälle korvapuustitäyte ja lisää päälle vielä loput taikinasta. Tasoita.
5. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kauttaaltaan kypsynyt. Jäähdytä.
6. Vaahdota kuorrutteen ainekset yleiskoneessa tai käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtynyt korvapuustikakku kuorrutteella.